Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Signatura Externa de Documents JCYL

 • Nomeni Abreujat:
  FIEX
  Accesos Directos:
  Signa Externa de Documents JCYL (Obre en nova finestra)
  Resum:
  L'objectiu del mòdul de signatura externa és facilitar al ciutadà un interfície per generar signatures electròniques de documents, de la manera més senzilla i intuïtiva possible.
  Destinataris:
  CCAA , Ciudadano
  Organismos Responsables:
  Contacte:

  Isabel Valle de Juana
  Direcció general d'Atenció al Ciudadano, Qualitat i Modernització
  983 415031
  valjuais@jcyl.es

   

  Tipus de Solució:
  Buena Práctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Tramitació electrònica , Sitios web, seus electròniques i atenció al ciutadà , Soporte a la tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Documentos Personales
  Llicencia:
  Desconeguda
  Nivell Interoperabilitat:
  Polític
  Llenguatge de Programació:
  J2EE
  Sistema Operatiu:
  Qualsevol

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  Per donar inici a la iniciativa, l'Administració de la Comunitat de Castella i León va detectar la necessitat d'un aplicatiu, mitjançant el qual, i de forma independent a qualsevol procediment administratiu, els seus ciutadans siguin capaços de validar el seu equip i navegador per certificar que pot operar amb l'administració electrònica. De la mateixa manera, se cerca facilitar al ciutadà una eina externa, també aliena a qualsevol procediment administratiu, mitjançant la qual pugui realitzar la signatura electrònica de documents.

  Objectius

  • L'objectiu de  SignaturaExterna és facilitar al ciutadà un interfície per generar signatures electròniques dels seus documents, de la manera més senzilla i intuïtiva possible.
  • De la mateixa manera, la iniciativa té com a objectiu facilitar la instal·lació o actualització del programari necessari: Cliente @signatura

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació

  • La principal dificultat de Signatura Externa va ser aconseguir el desenvolupament obert de l'aplicació perquè permeti en un futur nous estàndards de signatura electrònica, com a XADES-BES, XADES-T, etc. Como resposta, el projecte va ser altament influenciat per la qualitat del client @signa notant-se un gran salt de qualitat des de la versió 2.x a l'actual.
  • Un aspecte clau en la implantació i desenvolupament de la iniciativa va ser disposar d'una plataforma estable de desenvolupament web J2EE amb diferents entorns de treball, un equip solgut de Desenvolupament i Manteniment i tenir un contacte real amb els usuaris finals mitjançant l'Oficina de Suport.

   

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades