Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Expedient electrònic

 • Nomeni Abreujat:
  Expedient ENI
  Normativa:
  Resolució de 19 de juliol de 2011 (BOE de 30 de juliol), de la Secretaria d'Estat per a la Funció Pública, per la qual s'aprova la Norma Tècnica d'Interoperabilitat d'Expedient Electrònic (Obre en nova finestra)
  Resum:
  L'estructura a aplicar per a l'intercanvi d'expedients electrònics serà de forma general: un fitxer XML, índex signat, metadades mínimes obligatòries, i, opcionalment, un element per incloure una visualització alternativa de la informació de l'expedient.
  Organisme promotor:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria General d'Administració Digital
  Contacte:

  Per a més informació contactar amb:
  Miguel Ángel Amutio
  e-mail: miguel.amutio@correo.gob.es

  O emplenant el formulari de Contacte(Obre en nova finestra)

  Àrea orgànica:
  Estatal
  Subtipo de model de dades:
  Estructura d'Informació (Estàndard semàntic)
  Àmbit d'ús obligatori:
  Nacional
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  EUPL (European Public License)

  Descripció

  Les Normes Tècniques d'Interoperabilitat de Document electrònic i Expedient electrònic de l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat defineixen esquemes XML (XSD) com a eina per a la interoperabilitat en l'intercanvi de documents i expedients electrònics.
  L'estructura a aplicar per a l'intercanvi de documents electrònics serà de forma general un fitxer XML que inclourà els tres components del document electrònic identificats, això és:
  i. Fitxer de contingut: que alberga el fitxer que conté les dades o contingut del document. Per a la seva inclusió en l'estructura XML, aquests fitxers es codifiquen normalment en base64 .
  ii. Bloc de metadades: en el qual seguint l'esquema XML corresponent, s'integren les metadades definides com a mínims obligatoris associats al fitxer de contingut anterior, excepte ‘Valor CSV’, i ‘Regulació generació CSV’ que s'integraran en l'element de signatura.
  iii. Signa/s: ja siguin signatures electròniques basades en certificats i/o CSV associades al fitxer de contingut del document, així com les metadades de la signatura.
  El disseny complet de l'esquema ENI està compost per 8 XSDs implementats a mesura i un XSD extern vinculat (xmldsig-core-schema.xsd) de l'especificació XMLDSig que s'empra en les signatures de tipus XAdES.
  Aquest model de XSDs de l'ENI segueix un disseny modular que afavoreix la seva reutilització i interoperabilitat amb altres esquemes existents.
  En la implementació, pot distingir-se dos tipus de mòduls:
  Mòdul estructural: que defineix una estructura destinada a ordenar i contenir altres mòduls.
  Mòdul de contingut: que alberga el contingut final del component descrit.
  D'aquesta manera, els mòduls poden en uns casos contenir a uns altres (mòduls estructurals) o ser inclosos dins d'uns altres (mòduls de contingut i estructurals).
  El llistat complet dels XSDs dissenyats per atendre a les necessitats de l'ENI s'inclou en la següent taula:
  Les relacions entre els diferents mòduls que conformen l'esquema es representen en la figura següent:

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE