Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Servei Unificat de Telecomunicacions

 • Nomeni Abreujat:
  comunicacions
  Resumeixen:
  Destinat a proporcionar a les entitats de l'AGE i les seves OOPP una comunicació de qualitat entre totes les seves seus i entre tots suss emprats. Inclou:
  - Xarxa corporativa multiservicio i servei de telefonia fixa.
  - Comunicacions mòbils
  - Internet
  - Xarxa internacional
  Destinataris:
  AGE
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servei en xarxa d'infraestructures
  Contacto:

  secretaria.sge@correo.gob.es

   

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servei comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Infraestructura de comunicacions i missatgeria
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  El Servei Unificat De Telecomunicacions sorgeix arran de la proposta de l'informe CORA de consolidar les comunicacions i xarxes de l'Administració General de l'Estat per tractar-se d'infraestructures i serveis comuns que poden oferir-se amb més garanties i major eficiència d'una manera centralitzada (mesura CORA 3.00.001.2). És a més el primer dels serveis declarats com compartits per la Comissió d'Estrategia TIC al setembre de 2015.

  L'objectiu últim és disposar d'una xarxa corporativa única, comuna i que doni servei a totes les dependències de l'AGE mantenint o millorant la capil·laritat de la xarxa i millorant la qualitat del servei.

  A causa de la complexitat d'unificar totes les xarxes i contractes existents es va optar per implantar des d'un principi el canvi de model a una xarxa corporativa única i comuna abordant tot l'àmbit de ministeris i organismes en fases. La primera fase, ja executada, correspon amb l'expedient 05/14 de la Junta de Contractació Centralitzada. En ella participen en diferent grau tots els ministeris a excepció del Ministeri de Defensa, va entrar en producció l'11 de setembre de 2015 i va acabar el 28 de febrer de 2020. La segona fase es va iniciar l'1 de març de 2020, tenint en el seu objecte a la resta d'entitats de l'Administració General de l'Estat i els seus organismes depenents, juntament amb les entitats participants en la primera fase.

  La xarxa objecto de la Fase 1 va ser per 64 entitats depenents de 12 ministeris i va donar servei a més de 3.400 seus de l'AGE al territori nacional i a 500 seus situades a l'estranger en 200 ciutats diferents de 125 països, amb prop de 125.000 usuaris interns i serveis a través d'internet amb més de 2.179 milions de pàgines visitades a l'any. La segona fase s'estén a 148 entitats i 6986 ubicacions en els mateixos 125 paises.

  El canvi a una xarxa única ha suposat consolidar infraestructures i serveis que anteriorment eren contractades de forma separada. Això significa que s'ha cobert la totalitat de la demanda amb una xarxa, que conforma el Servei Compartit de Telecomunicacions els requisits tècnics de les quals i de servei són com a mínim els de les xarxes anteriors, amb un cost molt menor de servei i de gestió. Com a exemple es pot esmentar que les seus internacionals poden realitzar les seves trucades de veu internes a l'AGE sense cost per a la mateixa, cursant-les a través de la xarxa de dades.

  El nou model de xarxa és gestionat actualment per personal de la SGAD en contacte permanent amb les unitats TIC de ls diferents entitats participants tant en la definició de l'abast del servei com en la gestió d'incidències i peticions.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable