Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Projecte Stork

 • Nomeni Abreujat:
  stork
  Accessos Directes:
  https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/content/stork-take-your-e-identity-you-everywhere-eu (Obre en nova finestra) , https://joinup.ec.europa.eu/collection/secure-identity-across-borders-linked-stork/about (Obre en nova finestra)
  Resum:
  Projecte per aconseguir el reconeixement paneuropeu de les identitats electròniques, i en concret l'acceptació del DNI electrònic i identificadors similars en Serveis d'Administració Electrònica d'altres administracions europees
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Manera d'Ús:
  Servei en xarxa integrable en aplicacions del client
  Contacto:

  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital

  Tipus de Solució:
  Regulació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP , Infraestructura de seguretat i gestió d'identitats , Suport a la tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic , Documents Personals
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Polític
  Llenguatge de Programació:
  Serveis Web , JAVA
  Sistema Operatiu:
  Windows , Unix , Linux

  Descripció

  El projecte STORK (Secure idenTity acrOss boRders linKed), és un projecte europeu, desenvolupat de 2008 a 2011 dins del Programa Marco per a la Competitivitat i la Innovació (CIP), per facilitar la creació i adopció d'un àrea única per a Europa, interoperable i sostenible, d'identificació i autenticació electròniques.

  STORK va aconseguir desplegar una plataforma d'interoperabilitat d'identitats electròniques europees que permet als ciutadans establir noves relacions electròniques transfrontereres, simplement presentant la seva credencial d'identitat electrònica nacional, així com un marc de referència sostenible a nivell paneuropeu. Utilitzant aquest marc com a base, els ciutadans espanyols poden utilitzar els seus DNI electrònics nacionals o identificadors similars en altres Estats Membres, i els ciutadans estrangers poden relacionar-se amb l'administració espanyola utilitzant els seus identificadors electrònics d'origen.

  Els resultats obtinguts en STORK estan tenint la seva continuïtat en el projecte STORK 2.0, també executat dins del Programa CIP. Com a novetat respecte a STORK, STORK 2.0 preveu abordar la representació, tant de persones físiques com a jurídiques, en un entorn electrònic, incloent facilitats per gestionar mandats i poders, sota els principis de transferència segura/segura d'atributs, elevada protecció de dades, i control de l'usuari.

  Notícies

  12 September 2013

  El projecte STORK 2.0 organitza la seva primera reunió del Grup de la Indústria Desplegar acordeon

  STORK 2.0 organitzarà la seva primera reunió del Grup de la Indústria el 26 de setembre de 2013, durant el World ID electrònica Congress (Congrés Mundial de la identificació electrònica), que se celebrarà a Niça (França). Aquesta sessió de 90 minuts, programada de 14:00 a 15:30, tindrà per objecte informar als actors de la indústria de la identificació electrònica, i als organismes d'estandardització, sobre els avanços, resultats i aplicacions del projecte, així com mantenir, després de les presentacions, una discussió oberta amb els assistents en la qual comentar el presentat i compartir les seves opinions.

  Més informació

  14 July 2011

  El projecte STORK  obté l'etiqueta de bones pràctiques de l'European Public Sector Award 2011 Desplegar acordeon

  El projecte STORK  obté l'etiqueta de bones pràctiques del "European Public Sector Award 2011".

  En total, 274 sol·licituds de 32 països europeus i les institucions europees es van rebre i van ser elegibles per a la fase d'avaluació. Els països amb majors sol·licituds en l'edició de 2011 van ser Espanya, Romania, Àustria, Itàlia, Polònia i Alemanya. De les 274 sol·licituds, 116 procedien dels governs locals, 66 de nivell regional, el 85 des del nivell nacional, i 7 de les institucions europees. Totes les sol·licituds van ser avaluades  per avaluadors experts independents. Com a resultat de la reunió de consens 21 sol·licituds procedents de 10 països van ser seleccionats. A més, els avaluadors també van identificar una sèrie d'aplicacions en determiandas, a les que se'ls atorgarà un certificat d'EPSA 2011 Best Practice.

  http://www.epsa2011.eu/

   

  28 December 2010

  Històric de novetats Desplegar acordeon

  En el document "Notícies_Stork_20102812.pdf" poden trobar el llistat històric de totes les novetats anteriors a les publicades actualment.

  25 October 2010

  Nota de premsa:Posada en producció de sis pilots de Stork Desplegar acordeon

  Es posen en producció sis pilots del projecto STORK per aconseguir la Interoperabilitat de les Identitats Electròniques a Europa

  11 països europeus que participen en STORK llancen serveis d'identificació electrònica transfronterera assegurances en els pilots

  Brussel·les, Bèlgica, 25 Octubre 2010 – STORK és un projecte co-finançat per la Unió Europea del Programa de Suport a Polítiques TIC, dins del programa marco per a la competitivitat i innovació (CIP), que implementa una plataforma per a la interoperabilitat d'identificadors electrònics en la UE. S'anuncia avui que sis pilots: ‘Cross border Authentication for Electronic Services’ (Autenticació transfronterera per a serveis electrònics); ‘Safer Xat’ (Xat més segur/segur); ‘Student Mobility’ (Mobilitat d'estudiants); ‘Cross Border eDelivery’ (entrega electrònica transfronterera); ‘Change of Address’ (Canvi de Domicili) i ‘Commission Services’ (Serveis de la Comissió) ara estan disponibles per al públic. La plataforma STORK facilita l'accés als ciutadans a diversos serveis d'administració electrònica mitjançant les seves credencials nacionals. Gradualment es milloraran i ampliaran els sis pilots llançats avui, que permeten comprovar i verificar la integració de serveis reals en la plataforma STORK.

  El Prof. Antonio Lioy de la Universitat Politècnica de Torí, co-líder del projecto STORK, explica l'impacte que el treball realitzat durant els pilots tindrà en la forma en què els ciutadans usen el seu identificador electrònic per accedir a serveis públics. “Els pilots demostraran als ciutadans i a les administracions públiques que la interoperabilitat d'identitats electròniques és factible en serveis d'administració electrònica. Posaran de manifest el valor afegit que els ciutadans obtindran en poder utilitzar les seves credencials electròniques en un entorn protegit, segur i privat.” Afegeix: “Aquest marc d'identificació electrònica estalviarà diners públics, i temps, tant per al ciutadà com per a l'administració. Reduirà el risc de mal ús i frau, i crearà un món de noves oportunitats. És un altre pas més cap al mercat únic sense fronteres."

  L'altre co-líder de STORK, l'assessor sènior Arvid Welin de Suècia, afegeix: “El concepte del STORK pot ser un pas important perquè entitats privades desenvolupin nous models de negoci, basats en aquest mètode segur/segur d'identificació transfronterera de ciutadans.”

  Els sis pilots STORK en producció

  Cross border Authentication for Electronic Services: L'objectiu del pilot és facilitar l'accés segur/segur de ciutadans d'un estat membre a serveis públics existents en un altre estat membre. Els ciutadans utilitzaran les seves pròpies credencials electròniques nacionals per accedir aquest servei.

  SaferChat: Enfocat a augmentar la seguretat en Internet per a nens i adolescents, professors en diferents països crearan tasques i sales de xat per als seus estudiants, dins dels grups d'edat especificats per als propòsits d'e-learning. S'animarà als estudiants a treballar amb els seus homòlegs estrangers, i es crearan paquets d'estudis P2P, emfatitzant la conscienciació de la seguretat en Internet.

  Student Mobility: Aquest pilot facilita que els estudiants, utilitzant les seves pròpies credencials electròniques nacionals (targetes d'identificació i certificats electrònics), puguin accedir als serveis administratius oferts per les universitats, per exemple en el registre per als programes Erasmus i l'ús d'altres serveis rellevants. Addicionalment, el pilot serveix com a fita preliminar per a l'anàlisi d'un futur intercanvi de dades entre universitats de diferents països, dins del sistema Europeu d'intercanvi “European Credit Transfer System”.

  Cross Border eDelivery: L'objectiu d'aquest pilot és l'ampliació dels diferents portals nacionals per a l'entrega electrònica (de notificacions oficials), a l'àmbit transfronterer, facilitant l'accés a ciutadans d'altres països, utilitzant les seves pròpies credencials. A més, aquest pilot pretén crear un marc bàsic, facilitant a administracions públiques l'enviament de documents als ciutadans de diferents països, a través del portal d'entrega electrònica del seu propi país.

  Change of Address: Aquest pilot desenvolupa un servei de Canvi de Domicili interoperable, que permet a ciutadans estrangers, usant les seves credencials nacionals, notificar el seu canvi de domicili a les parts involucrades, sense canviar procediments actuals en els estats participants en aquest pilot. Això s'aconsegueix utilitzant la plataforma d'interoperabilitat STORK per a la identificació i autenticació del ciutadà. Conté dos escenaris: el canvi de domicili al seu país nou, i el mateix canvi de domicili al seu país d'origen, mitjançant la notificació generat pel primer país.

  Commission Services: El Servei Autenticació de la Comissió Europea (ECAS) permet la identificació en multitud de les seves aplicacions. En integrar ECAS en la plataforma STORK les credencials nacionals de diversos països s'integren de manera transparent. La integració tècnica s'ha completat recentment i els serveis en producció s'habilitaran gradualment per permetre identificació mitjançant STORK.

  Per a més informació: http://www.eid-stork.eu /

  Contacte editorial:
  Oficina de premsa de STORK
  stork@indra.es

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades