Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Grup de Treball : Arquitectura normalitzada de recepció de factures electròniques en l'AGE

 • Resumixen:
  Conclusions del grup de treball de "Arquitectura normalitzada de recepció de factures electròniques en l'AGE" del 2009. Les especificacions actualment en vigor són les recollides dins de FACe.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Contacte:

  Coordinador del grup:

  José María Sobrino, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques

  Organismes Participants:

  En el grup de treball han participat representants de 9 Ministerios (MPRE, MEH, Justícia, Defensa, Interior, Foment, MTIN, MITyC i Cultura ) i de 7 entitats públiques (AEAT, INE, FNMT, Comissió Nacional de la Competència, Red.es, Correus, Seguretat Social), amb una mitjana d'assistència a les reunions de 23 persones. Ha actuat com a coordinador del grup de treball, José María Sobrino, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) del Ministeri d'Economia i Hisenda.

  Tipus de Solució:
  Regulació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Tramitació electrònica , Gestió de servicis i sistemes , Normalització i regulació
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic , Energia
  Llicencia:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Legal

  Descripció

  Finalitat:

  La Comissió Permanent del Consell Superior d'Administració Electrònica (CSAE), en la seua reunió de 25 de març, va acordar, a proposta del Ministeri d'Economia i Hisenda, la constitució d'un grup de treball sobre l'arquitectura general de facturació electrònica en l'Administració General de l'Estat. Este grup sorgix donada la urgent necessitat de dissenyar una arquitectura general de recepció de factures electròniques en l'àmbit de l'AGE per a evitar la dispersió d'esforços i facilitar la implantació de la facturació electrònica. La coordinació d'aquest grup és encarregada al propi Ministeri d'Economia i Hisenda.

  Objectiu:

  L'objecte i abast del grup de treball s'ha circumscrit a l'arquitectura general per a la facturació electrònica en l'Administració General de l'Estat i organismes autònoms, sent els seus principals objectius:

  1. Analisis de la conveniència de plantejar un punt general d'entrada i distribució de factures electròniques (PGEFe) i, si s'adopta la decisió de la seua conveniència, establir:
   • Les funcions del PGEFe.
   • Les necessitats addicionals per a l'encaminament automàtic de la factura.
  2. Anàlisi de la possibilitat addicional que el PGEFe puga exercir la funció de plataforma d'emissió i recepció de factures electròniques per a aquells departaments, centres gestors o organismes que optaren per no disposar de la seua pròpia plataforma.
  3. Normalització de les interfícies entre els sistemes de facturació dels proveïdors i les plataformes de facturació electrònica de les entitats públiques (i, si escau, el PGE-Fe).
  4. Normalització de les interfícies entre les plataformes de facturació electrònica (i, si escau, el PGEFe) i els sistemes de registre electrònic dels departaments.
  5. Normalització de les interfícies de comunicació entre les plataformes de facturació electrònica i els sistemes de gestió.

  Descripció:

  L'objecte i abast del grup de treball s'ha centrat en l'anàlisi i elaboració d'una proposta d'arquitectura general per a la recepció de factures electròniques en l'Administració General de l'Estat i organismes autònoms, i en la definició de les interfícies de les plataformes de facturació amb els servicis de facturació dels proveïdors, d'una banda, amb els sistemes de gestió econòmic-pressupostària, per un altre, i amb els sistemes de registre electrònic, finalment.

  Resultats:

  Les resultats del grup de treball inclouen:

  • Conclusions del grup de treball sobre arquitectura per a la facturació electrònica en l'AGE.
  • Normalització d'interfícies de l'arquitectura per a la facturació electrònica en l'AGE.
  • WSDLs i XSDs.
  • Recopilació de les notes resumixen de les reunions del grup de treball.

  Estos resultats poden consultar-se en l'Àrea de Descàrregues.

  Avantatges:

  • S'establixen unes interfícies posades a la disposició dels proveïdors de plataformes de facturació i de sistemes de gestió econòmic- pressupostària de manera que es facilita la implementació i gestió de la facturació electrònica.
  • S'aposta per la creació d'un punt general d'entrada i distribució de factures electròniques (PGEFe).
  • El PGEFe pot actuar com a punt general d'entrada i distribució, i plataforma d'emissió i recepció de factures electròniques per a aquells departaments, centres gestors o organismes que optaren per no disposar de la seua pròpia plataforma.

  Notícies

  20 October 2010

  Publicació d'Arquitectura per a la Facturació Electrònica Desplegar acordeon

  Ja estan disponibles per a la seua consulta en el CTT per tots els actors implicats, les Conclusions del Grup de Treball sobre l'Arquitectura de  Facturació Electrònica.
  Així mateix també pot consultar-se la Proposta de Normalització d'Interfícies en l'Arquitectura de Facturació Electrònica.
  Tots els documents es troben disponibles en el " Àrea de descàrregues"  del projecte o en l'apartat de " Fitxers Relacionats"  de la pàgina principal del projecte.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable