Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Passarel·la de Pagos Mòbil de les Administracions Públiques Basques

 • Indicadors:
  • Descompte per ràpid pagament.
  • Pagament mòbil multi-entitat.
  • Estalvia de recursos i tramitacions posteriors, evitant la càrrega de dades i treball administratiu.
  • Eliminació d'immobilitzat de transports.

  Descripció Funcional

  La Passarel·la de Pagament Mòbil permet tramitar qualsevol ingrés en mobilitat directament des del lloc on es genera la necessitat de pagament. Aquest sistema funciona mitjançant dispositius d'alta portabilitat i, fins i tot, en situacions de connectivitat limitada. Aquest sistema de pagament de mòbil constitueix una nova funcionalitat de la Passarel·la de Pagaments del Govern Basc, que permet la interoperabilitat entre els sistemes informàtics de les Administracions Basques, i els de les Entitats Financeres col·laboradores. A nivell d'infraestructura tecnològica, el Pagament Mòbil està concebut com una Plataforma Multientitat la posada de la qual en servei ha permès incorporar el pagament telemàtic, a través d'Internet a les Administracions Basques.

  Des d'un punt de vista funcional, per facilitar la gestió i execució ha estat necessari dividir el projecte en diversos subprojectes, dins dels quals destaquen:

  • TPV Virtual, per dotar la infraestructura en la Passarel·la de Pagaments i en les Entitats Financeres que fan possible el pagament en mobilitat.
  • Pagament en mobilitat / Pagaments en diferents plataformes, per permetre pagaments a l'Administració per mètodes mòbils provinents des de diferents plataformes.

  Des d'un punt de vista organitzatiu, el veritablement rellevant del projecte és que el servei de pagament mòbil va a permetre una reenginyeria de tots els serveis administratius que facin ús delmateix , i que va a repercutir en els aspectes organitzatius de les pròpies unitats gestores ja que permet l'eliminació o simplificació d'algunes de les tasques desenvolupades en l'actualitat.

  Des d'un punt de vista operatiu, el pagament en mobilitat genera confiança en el servei a tots els actors involucrats. A l'administració li permet donar un millor servei posat que permet la tramitació in situ i limita l'ingrés manual de dades (sistemes back-end). De la mateixa manera, als ciutadans els permet gestionar els seus tràmits en mobilitat i a l'instant, evitant desplaçaments innecessaris i pagant in situ.
   

  Descripció Tècnica

  Des d'un punt de vista tecnològic, el procés de pagament utilitzant un dispositiu mòbil és idèntic al procés de pagament des d'una aplicació departamental, amb l'única diferència que és el propi dispositiu el que fa la trucada a l'Entitat Financera. Per aconseguir aquest objectiu, el Govern Basc s'ha suplert de mecanismes especialitzats, dins dels quals destaquen: missatgeria XML, Interfície d'Aplicacions, sistema back-end (SIPCA), sistema TPV virtual, navegador web per a dispositiu mòbil, entre uns altres.

  Un gran avantatge de la Passarel·la de Pagaments i per extensió de l'aplicació del Pagament en Mobilitat és que pot ser utilitzat per qualsevol Administració Pública amb un esforç mínim.
   

Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades