Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Cita prèvia per a atenció al ciutadà

 • Resumeixen:
  Permet la gestió de cites prèvies tant a través d'internet com de forma telefònica o presencial. Consta de dues aplicacions:
  - PCP: un backend en el qual es defineix l'estructura de cites (tràmits, jornades, horaris, etc) i es gestionen les cites (obtenció de llistats, informació de cites, citar via telefònica o presencial, etc)
  - ICP: un frontend en internet en el qual el propi ciutadà pot obtenir, consultar i anul·lar les seves cites.
  Destinataris:
  AGE
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servei en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  soporte.cita@correo.gob.es

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servei comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Gestió de serveis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  Unes altres
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Des de la Secretaria General d'Administració Digital s'ofereix, en modalitat de servei en núvol una aplicació de cita prèvia per a la gestió d'accés dels ciutadans a oficines presencials.
  L'arquitectura del sistema de l'aplicació. Consta de dues parts:

  • ICP: Es tracta del frontal que es publica en internet amb l'oferta de cites que s'hagi configurat. El ciutadà pot triar la cita en funció del tràmit
  • PCP: Consisteix en el backend que gestiona els administradors on es configuren les seus, tràmits, jornades, taules i horaris i es publiquen les cites lliures per obtenir-les per internet.

  Des de PCP es pot definir diferents tipus de tràmits, als quals s'associa una durada predeterminada, taules d'atenció al públic, jornades, festius i horaris i sobre la base d'aquesta informació confecciona els calendaris de cites disponibles.

  Per a cada organisme usuari, l'aplicació permet definir àmbits (per exemple províncies) i dins de cada àmbit calmis d'atenció al públic (oficines).

  Amb vista a configurar la disponibilitat de cites a través d'internet, l'aplicació compta amb dos conceptes, de la conjunció dels quals sorgeix la disponibilitat o no d'una determinada cita a través d'internet o solament des de l'aplicació interna (per a cites telefòniques o presencials)

  • Un determinat tràmit pot oferir-se solament a través de l'aplicació interna o també a través d'internet
  • Una determinada taula associada a un tràmit pot oferir les seves cites solament a través de l'aplicació interna o també a través d'internet.

  L'aplicació interna compta amb 4 perfils d'usuari:

  • Operador d'informació
  • Citador
  • Gestor
  • Administrador

  La asignación de permisos a un determinado usuario se realiza a nivel de ámbito, sede y/o trámite concreto.

  L'accés per part del ciutadà a l'aplicació de cita prèvia en internet, ICP, no requereix l'ús de certificat electrònic ni el registre previ del ciutadà.

  L'obtenció de cita es realitza proporcionant la informació configurada per a cada tràmit, com per exemple Nombre i Cognoms, DNI i país de nacionalitat.

  Per a l'obtenció d'una cita, el ciutadà selecciona en primer lloc l'àmbit pel qual desitja obtenir-la, després el tràmit i finalment la seu d'entre les quals tinguin cites disponibles.

  L'administrador de l'aplicació pot configurar per a cada tràmit i província la manera en el qual ciutadà va a visualitzar l'oferta de cites que se li ofereix.

  Existeixen quatre maneres diferents:

  • Vista Una: Primera Cita Disponible
  • Vista Tres: Tres primeres cites disponibles
  • Vista Hora: Tres primeres cites disponibles amb elecció d'hora a partir de la qual es desitja la cita
  • Vista Mapa: Calendari complet de cites disponibles.

  L'ús de l'aplicació per part d'un organisme requerirà la signatura d'un conveni de col·laboració, que en cas d'optar per l'ús com a servei en núvol comptarà amb una aportació econòmica per a la sostenibilitat del mateix.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable