accesskey_mod_content

Balance de 2021 de la Plataforma d'Intermediació de dades

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

25 febrer 2022

Durant l'any 2021 s'han incorporat 14 nous serveis i s'han superat els 187 milions de transaccions.

Acabat l'any 2021, de transició en termes de pandèmia i covid,  és necessari tirar la mirada enrere i posar en el seu context com els serveis oferts per la plataforma d'intermediació continuen amb el seu inexorable desenvolupament i evolució.

Es van incorporar a la plataforma d'intermediació de dades 14 nous serveis durant 2021,  que suposen un increment del 10% fins a aconseguir els 154 serveis disponibles, i cimenten les bases d'un increment notable de serveis previst per als primers mesos de 2022.

Durant 2021 s'han incorporat nous cedents d'informació com el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través de la Direcció general de Transport Terrestre ( DGTT ) i els serveis del registre de transportistes, el REAT . També s'han ofert noves versions de serveis com els últims de AEAT la qual faciliten la transició de moltes petites organitzacions públiques que ho estaven esperant com a aigua de maig, i que serà objecte d'una anàlisi detallada o DGT incorporant la consulta d'etiqueta mediambiental.

Especial rellevància ha de durant 2021 s'hagin realitzat grans progressos per a la incorporació de serveis exclusius de les hisendes forals basques relatius a dades tributàries com el domicili fiscal i la consulta de dades del IRPF .

Aquests serveis, subministrats pel Node d'Interoperabilitat del Govern Basc, seran els primers d'una sèrie relatius a les especials atribucions tant de país basc com del Govern de Navarra en matèria tributària i cadastral.

A nivell global s'han superat els 187 milions de transmissions de dades, on el mes de Setembre va suposar record absolut de transmissions de dades des de l'engegada de l'amb PID 18,8 milions al mes.

Una altra dimensió que ha experimentat un creixement significatiu és la d'organismes usuaris que superen els 1440 organismes cessionaris actius, la qual cosa suposa un increment del 9%, respecte al 2020. La contribució més significativa a aquest creixement és a causa del client Cloud SCSPv3 , amb un increment net del 10%, superant les 900 entitats usuàries.

Alineat amb aquests indicadors, estan també el nombre de procediments nous, gairebé 4000, amb un increment del 20,43% fins a arribar fins als 23.399. Al costat d'aquests procediment nous les seves corresponents autoritzacions, el nombre d'autoritzacions totals, que hem de veure-ho com a possibilitats d'evitar demanar dades i certificats als ciutadans, amb més de 12.000 noves autoritzacions, que signifiquen un creixement de el  15,94%, fins a les 87.362 autoritzacions en total.

Per a més informació respecte a la plataforma d'intermediació de dades, pot consultar el DataOBSAE (Obre en nova finestra)

Més informació el Portal d'Administració electrònica, PAE(Obre en nova finestra)

  • Centre de Transferència de Tecnologia