Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Sentilo

 • Nomene Abreujat:
  Sentilo
  Accesos Directos:
  Pàgina principal
  Resum:
  Sentilo és una plataforma de codi obert, de sensors i actuadors, dissenyada per a cabre en l'arquitectura de Smart City de qualsevol ciutat que busque obertura i fàcil interoperabilitat. Ha sifo construïda i és utilitzada i suportada per una comunitat activa i diversa de ciutats i companyies que creuen que usar estàndards oberts i programari lliure és la primera decisió intel·ligent que una ciutat intel·ligent hauria de prendre.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Barcelona
  Ajuntament de Barcelona
  Modo de Uso:
  Producte instalable
  Contacte:

  github@bcn.cat | io.sentilo@gmail.com

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Local
  Àrea tècnica:
  Gestió de servicis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  EUPL (European Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  JAVA

  Descripció

  Sentilo és un component d'arquitectura que aisla les aplicacions desenvolupades per a explotar la informació generada per la ciutat i la capa de sensors desplegades per la ciutat per a arreplegar i emetre esta informació.

  L'Ajuntament de Barcelona a través de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) va començar al novembre de 2012 un projecte destinat a definir l'estratègia i les accions necessàries per a aconseguir que Barcelona es posicionara com una referència global de les Smart Cities. Sentilo és un sensor de codi obert i una plataforma que està dissenyada per a encaixar en l'arquitectura Smart City de qualsevol ciutat que vullga lliberteu i interoperabilitat.

  Està construït, usat i promogut per una comunitat active i diversa de ciutats i empreses que creuen que l'ús d'estàndards oberts i el programari lliure és una decisió intel·ligent que haurien de prendre totes les Smart Cities. Per a evitar solucions verticals, Sentilo es desenvolupa com una plataforma creuada amb l'objectiu de compartir informació entre sistemes heterogenis i per a integrar fàcilment aplicacions.

  Amb Sentilo es proporcionen:

  • Un front end per a processar missatges amb un REST API simple
  • Una consola d'administració per a configurar el sistema i gestionar el catàleg
  • Una Base de dades de memòria amb l'objectiu d'aconseguir un rendiment elevat
  • Una base de dades no-SQL que permet un sistema flexible i escalable
  • Un visor universal, que es proporciona com una demo pública que pot usar-se com un punt d'inici per a visualitzadors de negoci específics
  • Un mòdul bàsic d'estadístiques que mostra indicadors bàsics de rendiment de platadorma
  • Una arquitectura de components extensible que permet millorar les funcionaliudades sense modificar el sistema central.
  • Sentilo comença amb un set inicial d'agents: un per a exportar dades a Bases de dades relacionals i un altre per a processar alarmes internes basades en regles bàsiques.
  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable