Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Sentilo

 • Nomeni Abreujat:
  Sentilo
  Accesos Directos:
  Pàgina principal
  Resum:
  Sentilo és una plataforma de codi obert, de sensors i actuadors, dissenyada per cabre en l'arquitectura de Smart City de qualsevol ciutat que cerqui obertura i fàcil interoperabilitat. Ha sifo construïda i és utilitzada i suportada per una comunitat activa i diversa de ciutats i companyies que creuen que usar estàndards oberts i programari lliure és la primera decisió intel·ligent que una ciutat intel·ligent hauria de prendre.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Barcelona
  Ajuntament de Barcelona
  Modo de Uso:
  Producte instal·lable
  Contacte:

  github@bcn.cat | io.sentilo@gmail.com

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Local
  Àrea tècnica:
  Gestió de serveis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  EUPL (European Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  JAVA

  Descripció

  Sentilo és un component d'arquitectura que aisla les aplicacions desenvolupades per explotar la informació generada per la ciutat i la capa de sensors desplegades per la ciutat per recollir i emetre aquesta informació.

  L'Ajuntament de Barcelona a través de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) va començar al novembre de 2012 un projecte destinat a definir l'estratègia i les accions necessàries per aconseguir que Barcelona es posicionés com una referència global de les Smart Cities. Sentilo és un sensor de codi obert i una plataforma que està dissenyada per encaixar en l'arquitectura Smart City de qualsevol ciutat que vulgui lliberteu i interoperabilitat.

  Està construït, usat i promogut per una comunitat activi i diversa de ciutats i empreses que creuen que l'ús d'estàndards oberts i el programari lliure és una decisió intel·ligent que haurien de prendre totes les Smart Cities. Per evitar solucions verticals, Sentilo es desenvolupa com una plataforma creuada amb l'objectiu de compartir informació entre sistemes heterogenis i per integrar fàcilment aplicacions.

  Amb Sentilo es proporcionen:

  • Un front end per processar missatges amb un REST API simple
  • Una consola d'administració per configurar el sistema i gestionar el catàleg
  • Una Base de dades de memòria amb l'objectiu d'aconseguir un rendiment elevat
  • Una base de dades no-SQL que permet un sistema flexible i escalable
  • Un visor universal, que es proporciona com una demo pública que pot usar-se com un punt d'inici per a visualitzadors de negoci específics
  • Un mòdul bàsic d'estadístiques que mostra indicadors bàsics de rendiment de platadorma
  • Una arquitectura de components extensible que permet millorar les funcionaliudades sense modificar el sistema central.
  • Sentilo comença amb un set inicial d'agents: un per exportar dades a Bases de dades relacionals i un altre per processar alarmes internes basades en regles bàsiques.
  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable