Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Esquema Nacional de Seguretat

 • Nomeni Abreujat:
  ENS
  Resumeixen:
  L'Esquema Nacional de Seguretat que té per objecte establir la política de seguretat en la utilització de mitjans electrònics i està constituït per principis bàsics i requisits mínims que permetin una protecció adequada de la informació.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Contacte:

  Miguel Ángel Amutio:
  miguel.amutio@correo.gob.es

  O emplenant el formulari de  Contacte(Obre en nova finestra)  Tipus de Solució:
  Regulació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Normalització i regulació
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Legal

  Descripció

  L'article 156 de la Llei 40/2015 (Obre en nova finestra) recull l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS) que “té per objecte establir la política de seguretat en la utilització de mitjans electrònics en l'àmbit de la present Llei, i està constituït pels principis bàsics i requisits mínims que garanteixin adequadament la seguretat de la informació tractada”.

  L'ENS va ser establert anteriorment per l'article 42 de la Llei 11/2007 i està regulat pel Reial decret 3/2010, de 8 de gener(Obre en nova finestra) , que va ser modificat pel Reial decret 951/2015 (Obre en nova finestra) per actualitzar-ho la llum de l'experiència obtinguda en la seva implantació, de l'evolució de la tecnologia i les ciberamenazas i del context regulatori internacional i europeu.

  Les instruccions tècniques de seguretat , de compliment obligat, són essencials per aconseguir una adequada, homogènia i coherent implantació dels requisits i mesures recollits en l'Esquema i, particularment, per indicar la manera comuna d'actuar en aspectes concrets.

  Per a informació més detallada sobre l'ENS pot consultar la secció específica de l'ENS en el PAe .

   

  Notícies

  29 January 2010

  Publicació RD EN de Seguretat Desplegar acordeon

  Amb data 29 de gener s'ha publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat el Reial decret 3/2010, de 8 de gener, pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat en l'àmbit de l'Administració Electrònica.
  http://www.boe.es/boe/dias/2010/01/29/pdfs/boe-a-2010-1330.pdf(Obre en nova finestra)

  11 January 2010

  Aprovació RD Esquema Nacional de Seguretat Desplegar acordeon

  El Consell de Ministres ha aprovat el passat 8 de gener els Reales Decretos que regulen els Esquemes Nacionals d'Interoperabilitat i de Seguretat,  dues eines essencials per afermar una administració electrònica més segura/segura i eficaç.
  Amb aquests Reials decrets es desenvolupa la Llei d'Accés Electrònic dels Ciudadanos als Serveis Públics de 2007 i se sentin les bases per generar la interoperabilitat i la confiança en l'ús dels mitjans electrònics que permetin l'exercici de drets i el compliment de deures a través d'aquests mitjans.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable