Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Decidim

 • Nomene Abreujat:
  Decidim
  Resum:
  L'objectiu del projecte és implementar, dissenyar, desenvolupar, provar i promoure una plataforma online open source (baix llicència AGPL v 3.0) per a promoure la participació dels ciutadans de Barcelona en processos legislatius i polítics mitjançant procediments de participació i vot electrònic els quals permeten compartir informació, crear comunitats per a expressar opinions i votar a iniciatives en les quals s'implica l'ajuntament en el qual viuen.
  Destinataris:
  Ciutadà
  Organismos Responsables:
  Barcelona
  Ajuntament de Barcelona
  Modo de Uso:
  Servici en xarxa d'infraestructures
  Servici en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Les consultes i contacte han de realitzar-se mitjançant la següent bústia genèrica: hola@decidim.org

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Local
  Àrea tècnica:
  Servicis horitzontals per a les AA.PP , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  AGPL (Affero General Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  Decidim [ https://decidim.org ] és una infraestructura digital per a la democràcia participativa basada en programari lliure (Ruby on Rails), que facilita la creació de portals de participació ciutadana. Les persones usuàries de la plataforma (participants) interactuen a través dels mecanismes de participació anomenats components que oferixen funcionalitats específiques per a diferents espais de participació. És a dir, els espais de participació com les Iniciatives , les Assemblees , els Processos o les Consultes disposen de components que es combinen com a mecanismes de participació. Entre els components més destacats estan els encontres presencials , les enquestes , les propostes , les votacions, el seguiment de resultats i els comentaris . Per exemple, un procés de participació específic com l'elaboració de pressupostos participatius, pot combinar, en les seues diferents fases, diversos components para: convocar i registrar els resultats d'encontres presencials amb la ciutadania, realitzar una enquesta, fer propostes, i en les fases finals del procés, fer una votació per a decidir sobre els projectes amb un sistema de gasto del pressupost (sempre després d'un període de comentaris i debats), realitzar una enquesta d'avaluació i, finalment, un seguiment de l'execució dels projectes triats.

  El codi font es troba disponible en els següents repositoris de Github:

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable