Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Aplicació web per a la verificació de dades personals d'un ciutadà - Supressió de Fotocòpies -

 • Fecha Puesta en Producció:

  01/06/2008

  Indicadors:

  Datos actualitzats a Julio de 2011

  • 238 procediments administratius amb algun accés a servicis d'interoperabilitat autoritzat.
  • 1.544 Empleats públics habilitats.
  • 2.038.517 consultes realitzades acumulades.

   

  Descripció Funcional

  La iniciativa consistix en el desenvolupament d'una aplicació web per a la verificació de dades personals d'un ciutadà a través d'intercanvi de dades amb altres Administracions i dins de la mateixa Administració, sense necessitat que este present la documentació corresponent en paper.

  Des del punt de vista funcional el projecte engloba quatre línies de treball, l'aplicació web SUFO (Supressió de Fotocòpies) que permet la verificació de les dades personals d'un ciutadà sense necessitat que este present la documentació corresponent en paper, la plataforma SOA d'interoperabilitat que permet la consulta de dades personals per a un ciutadà en relació als servicis ja detallats i oferix un únic punt d'accés als desenvolupadors, la interoperabilitat interna de JCyL on s'han desenvolupat i publicat dos servicis d'interoperabilitat de dades internes de la comunitat, i l'oficina d'interoperabilitat per a la gestió del cicle d'autorització.

  Des del punt de vista organitzatiu, oferix la funcionalitat necessària per a complir amb les mesures de seguretat i requisits que l'Administració de la Comunitat de Castella i León com a cessionari de la informació ha de complir.

  D'altra banda, des del punt de vista operatiu, s'ha de recalcar que existixen dos tipus d'accés en la ferramenta, accés Administratiu i accés Tècnic.

  Descripció Tècnica

  Des del punt de vista de la solució tecnològica s'han utilitzat les següents ferramentes:

  • Tecnologia J2EE per al desenvolupament de les aplicacions.
  • Protocols de transferència d'hipertext: RFC 2616: Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1.
  • Integració de dades i aplicacions: Extensible Markup Language (XML) Simple Object Access Protocol (SOAP) 1.1 Web Services Description Language (WSDL) XML Schema Part 1: Structures & Part 2: Datatypes.
  • Seguretat: The SSL Protocol Version 3.0.
  • Firma electrònica avançada, amb certificat electrònic emès a nom del participant que complisca les especificacions UIT X.509 v3, o versions posteriors. XML-Signature Syntax and Processing (W3C Recommendation 12 February 2002) RFC 2459: Internet X.509 Public Key Infrastructure Certificate and CRL Profile.

  L'experiència cedida pel Ministeri i la definició clara d'esquemes (SCSP) ha fet molt senzill definir una instrucció tècnica per al desenvolupament de servicis web interns d'interoperabilitat cedents de dades en l'Administració de la Comunitat de Castella i León.

Responsable