Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Sistema europeu de reconeixement d'identitats electròniques - eIDAS

 • Descripció Funcional

   

  La Unió Europea ha impulsat el desenvolupament d'una infraestructura paneuropea per a la identificació electrònica de ciutadans i empreses que va culminar amb l'aprovació del Reglament eIDAS (UE) No 910/2014 del Parlament Europeu i del Consell, de 23 de juliol de 2014, relatiu a la identificació electrònica i els servicis de confiança per a les transaccions electròniques en el mercat interior.

  El reglament preveu la creació d'un sistema europeu de reconeixement d'identitats electròniques, basat en un conjunt de nodes d'interoperabilitat (nodes eIDAS) que connecten les infraestructures nacionals d'identificació electrònica entre si.

  En concret, el node eIDAS espanyol permet l'acceptació del DNI electrònic en servicis d'Administració Electrònica d'altres administracions europees, així com la identificació de ciutadans europeus en servicis públics espanyols utilitzant un mitjà d'identificació del seu país d'origen.

  Per a les Administracions Públiques, la integració amb el node eIDAS espanyol es realitza a través del sistema Cl@ve. La informació d'esta plataforma es troba disponible en el següent enllaç: https://administracionelectronica.gob.es/ctt/clave .

   

   

  A partir de Setembre de 2018 comença l'obligació de reconeixement mutu d'identitats electròniques transfrontereres notificades a la Comissió Europea, per la qual cosa tots els servicis públics deuen poder oferir la possibilitat d'identificació amb mitjans d'identitat electrònics d'altres països, sempre que estos hagen sigut notificats.

  Descripció Tècnica

   

  El node eIDAS espanyol es basa en la implementació de referència que la Comissió Europea ha desenvolupat de les especificacions tècniques que marca el reglament, i utilitza un sistema d'intercanvi de missatges conforme a l'estàndard SAML 2.0.

  Este projecte es recolza en el bloc de construcció d'ID electrònica promogut pel mecanisme europeu CEF (Connecting Europe Facility) i en l'experiència adquirida en els projectes europeus STORK i STORK 2.0 per a facilitar un àrea única d'identificació i autenticació electròniques per a Europa.

Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades