Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

LUCIA (Llistat Unificat de Coordinació d'Incidents i Amenaces)

 • Nomeni Abreujat:
  lucia
  Resum:
  LUCIA és una eina desenvolupada pel CCN-CERT per a la Gestió de Ciberincidentes en les entitats de l'àmbit d'aplicació de l'Esquema Nacional de Seguretat. Permet millorar la coordinació entre les diferents organitzacions i el propi CCN-CERT en la gestió d'incidents. Està basada en el sistema d'incidències Request Tracker (RT) i en la seva extensió per a equips de resposta a incidents Request Tracker for Incident Response (RT-ANAR), i ha estat personalitzada per complir els requeriments i procediments del CCN-CERT i alineades amb el compliment de l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS)
  Destinataris:
  Empresa , Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  MINISTERI DE DEFENSA
  Centro Nacional d'Intel·ligència
  Centro Criptologico Nacional
  Manera d'Ús:
  Servei en xarxa integrable en aplicacions del client
  Producte instal·lable
  Contacte:

  lucia@ccn-cert.cni.es

  Tipus de Solució:
  Aplicació , Infraestructura o servei comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Gestió de serveis i sistemes , Infraestructura de comunicacions i missatgeria , Serveis horitzontals per les AA.PP
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic , Salut
  Llicencia:
  GPL (GNU General Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Eina per a la gestió de ciberincidentes en les entitats de l'àmbit d'aplicació de l'Esquema Nacional de Seguretat. Amb ella es pretén millorar la coordinació entre el CERT Governamental Nacional i els diferents organismes i organitzacions amb les quals col·labora.

  Ofereix un llenguatge comú de perillositat i classificació de l'incident i manté la traçabilitat i el seguiment del mateix. El sistema permet, a més, automatitzar les tasques i integrar-se amb altres sistemes ja implantats.

  Amb l'eina LUCIA, l'organisme podrà gestionar tres tipus de ciberincidentes: 

  • Els incidents propis de l'Organisme
  • Els provinents del Sistema d'Alerta Primerenca de Xarxa SARA (SAT-SARA).
  • Els provinents del Sistema d'Alerta Primerenca d'Internet (SAT-INET).

  Els beneficis:

  • Una eina de gestió d'incidents en el cas que no disposin cap o necessitin una específica.
  • Complir els requisits de l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i la guia CCN STIC 817 (Gestió d'incidents en l'ENS)
  • Oferir un llenguatge comú de perillositat i classificació de l'incident d'acord amb les guies CCNSTIC 403 i CCN-STIC 817 basat en dos nivells i avalat per institucions internacionals.
  • Millorar la coordinació entre el CCN-CERT i tots els organismes als quals ofereix els seus serveis mitjançant la Integració dels incidents de seguretat amb el CCN-CERT
  • Millorar l'intercanvi d'informació d'incidents de seguretat.
  • Mantenir la traçabilitat i seguiment de l'incident
  • Millora en els processos de gestió
  • Automatitzar tasques i permetre la seva integració amb altres sistemes
  • Categorització del tancament i causes de l'incident
  • Construir bases de dades de coneixement
  • Millora de gestió dels projectes SAT SARA i SAT-INET

  Notícies

  28 May 2015

  Engegada de LUCIA, l'eina del CCN-CERT per a la coordinació en la gestió d'incidents Desplegar acordeon

  L'eina Llistat Unificat de Coordinació d'Incidents i Amenaces - LUCIA, basada en el sistema d'incidències Request Tracker (RT), compleix amb els requisits de l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i la Guia CCN-STIC 817 de Gestió d'Incidents.

  Davant l'increment constant del nombre d'incidents i l'esforç de gestió que aquest fet provoca, el CCN-CERT, del Centre Criptològic Nacional (CCN), ha desenvolupat una eina que permet millorar la coordinació entre les diferents organitzacions i el propi CCN-CERT en la gestió d'incidents. Es tracta de LUCIA (Llistat Unificat de Coordinació d'Incidents i Amenaces), un nou servei posat a la disposició de totes les organitzacions que col·laboren amb el CERT Governamental Nacional.

  La nova eina, basada en el sistema d'incidències Request Tracker (RT)  i en la seva extensió per a equips de resposta a incidents Request Tracker for Incident Response (RT-ANAR), ha estat personalitzada per complir els requeriments i procediments del CCN-CERT i alineades amb el compliment de l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS).

  Entre els principals beneficis de LUCIA es troba el proporcionar una eina de gestió d'incidents, en el cas que no es disposi; complir els requisits de l'ENS i la Guia 817 (Gestió d'Incidents) i oferir un llenguatge comú de perillositat i classificació, basat en dos nivells i avalat per institucions internacionals.

  Unes altres dels avantatges és la millora la coordinació entre el CCN-CERT i tots els organismes als quals ofereix els seus serveis, especialment els adscrits al Sistema d'Alerta Primerenca (SAT), mitjançant la Integració dels incidents de seguretat amb el CERT Governamental Nacional; millorar l'intercanvi d'informació d'incidents de seguretat; mantenir la traçabilitat i seguiment de l'incident; millora en els processos de gestió i automatització de tasques i permetre la seva integració amb altres sistemes.

  Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  Més informació sobre la solució LUCIA en el CTT
  Més informació sobre LUCIA(Obre en nova finestra) en el CCN-CERT

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades