accesskey_mod_content
logo i-sens

Projecte i-SENS (Serveis electrònics europeus simples i interconnectats)

La implementació dels mecanismes necessaris d'interoperabilitat per a fer realitat el mercat únic digital a Europa.

El projecte i-SENS és una iniciativa conjunta de més de cent institucions pertanyents a 20 països europeus que respon a la convocatòria de l'any 2012 del programa de Competitivitat i Innovació de la Comissió Europea. El seu objectiu és facilitar l'accés als serveis públics dels diferents països de la UE per part de ciutadans de qualsevol país a Europa. Dotar als serveis públics d'aquesta perspectiva transfronterera permet avançar cap al mercat únic digital, un dels grans reptes estratègics de la Unió Europea.

En concret i-SENS aprofundirà en aquells serveis bàsics que permeten engegar serveis públics transfronterers a través d'Internet, com per exemple la identitat electrònica, la signatura digital, l'intercanvi electrònic de documents, etc.

Per a açò partirà de les solucions existents en els Estats Membre i en els projectes europeus previs com i-CODEX (Obri en nova finestra) (en l'àrea de justícia), epSOS(Obri en nova finestra) (en l'àrea de sanitat), SPOCS(Obri en nova finestra) (en l'entorn empresarial), STORK (en l'àrea d'identitat electrònica) i PEPPOL(Obri en nova finestra) (en l'àrea de contractació electrònica), amb la finalitat de realitzar una consolidació de solucions existents i proposar una infraestructura única per a ser utilitzada pels països i la Comissió Europea.

Els serveis bàsics proposats per eSENS seran implementats en diferents pilots en àrees com la justícia, la sanitat, la creació d'empreses o la contractació administrativa.

Participació d'Espanya

Espanya participa en el projecte a través del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i el Ministeri de Justícia.

Dades clau del Projecte:

  • Coordinador del projecte: Ministeri de Justícia de la regió de Renania del Nord-Westfàlia, Alemanya
  • Participants: Àustria, República Txeca, Dinamarca, Estònia, França, Alemanya, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Holanda, Noruega, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Suècia, Turquia, OpenPEPPOL, ETSI
  • Data de començament del projecte: 1 d'abril 2013
  • Durada: 36 mesos
  • Pressupost: 27 M€ (13.5 M€ finançats per la Comissió Europea)
  • Programa:  Programa de Suport a les Polítiques en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions sota el Programa Marque d'Innovació i Competitivitat (CIP).

White-paper del projecte

Més informació en:

 

Punt d'Accés General
Punt d'Accés General