accesskey_mod_content

Disponible la nova publicació interactiva d'Eurostat sobre digitalització a Europa

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

16 octubre 2023

Mostra els resultats de 2021 i 2022 sobre la forma en què les persones i les empreses utilitzen les tecnologies digitals, entre elles el govern electrònic.

Les tecnologies digitals estan transformant el món en el qual vivim i treballem. Afecten a molts aspectes diferents de les nostres vides, des de tasques quotidianes com fer trucades telefòniques i comprar fins al funcionament de les empreses i els serveis públics. La transformació digital és una de les prioritats clau per la UE . La iniciativa de la dècada digital estableix els objectius de UE la qual guiaran la transformació digital fins a 2030.

La publicació interactiva d'Eurostat  Digitalització a Europa 2023(Obre en nova finestra)  ofereix informació sobre l'evolució del panorama digital en tota Europa. Mostra una imatge de com la digitalització està canviant les nostres vides i donant forma al nostre futur. Proporciona estadístiques fàcils d'entendre sobre les tecnologies de la informació i la comunicació ( TIC ) i la forma en què les persones i les empreses utilitzen les tecnologies digitals. Organitzada en tres seccions: transformació digital, persones en línia i empreses en línia, aquesta publicació reuneix els principals indicadors publicats en 2021 i 2022.

Entre els resultats més destacats, la publicació assenyala que, si ben gairebé el 90% dels habitants de la UE utilitza Internet almenys una vegada a la setmana, en 2021 solament el 54% tenia habilitats/habilitats digitals bàsiques o superiors. En el cas d'Espanya, la proporció de persones amb habilitats/habilitats digitals bàsiques o superiors en 2021 va ser del 64,2%.

Quant a l'adopció de tecnologia en les empreses, la publicació reflecteix que en 2022, el 70 % de totes les empreses de la UE van aconseguir un nivell bàsic d'intensitat digital. La proporció corresponent a les pimes va ser del 69 %, al voltant de 20 punts percentuals per sota de l'objectiu de la UE per 2030, mentre que per a les grans empreses es va situar en el 98 %. D'altra banda, en 2021, el 41% de les empreses de la UE van comprar serveis de computació en el núvol; d'elles, la majoria (79%) depenia del núvol per allotjar els seus sistemes de correu electrònic, el 66% la usava per emmagatzemar arxius i el 61% per a programari d'oficina. Quant a l'ús de tecnologia d'Intel·ligència Artificial, en 2021, el 8% de les empreses de la UE van utilitzar IA .

Govern electrònic

Segons els objectius de la dècada digital de la UE , tots els serveis públics clau per a les empreses i els ciutadans haurien d'estar completament en línia per 2030.

En 2022, el 42 % dels ciutadans de UE la qual van utilitzar Internet en els 12 mesos anteriors ho van fer per obtenir informació dels llocs web de les autoritats públiques (el 43,4% en el cas d'Espanya). Aquesta proporció varia considerablement entre els països de la UE. En 13 Estats membres de la UE, més del 50% de les persones van utilitzar aquests llocs web per obtenir informació, amb Finlàndia (79%), Dinamarca (74%) i els Països Baixos (73%) al capdavant del grup.

Persones de totes les edats utilitzen els llocs web de les autoritats públiques per obtenir informació. En UE la , no obstant això, la proporció va ser major entre les persones de 25 a 64 anys (45%), seguides per les de 16 a 24 anys (37%) i les de 65 a 74 anys (33%). En el cas espanyol, el grup que més ho utilitza és el de persones entre 25 i 64 anys, amb un 48,25%.

Publicació interactiva – Digitalització a Europa(Obre en nova finestra)

Conjunt de dades sobre Govern electrònic(Obre en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic