accesskey_mod_content

Segon any de creixement notable d'ús del servei AUTENTICA

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

21 febrer 2020

Durant 2019, l'ús del servei AutenticA com a sistema d'autenticació va augmentar en més d'un 150%, passant de 2 milions d'autenticacions en 2018, a més de 5 milions d'autenticacions en 2019.

AutenticA és un servei d'autenticació, Single Sign On i autorització d'empleats públics, alts càrrecs i personal relacionat, per a aplicacions internes de les AA.PP. Disposa d'un repositori horitzontal d'usuaris provinents de fonts primàries. AutenticA proveeix atributs dels usuaris, com la unitat i el lloc.

Durant 2019, l'ús del servei AutenticA com a sistema d'autenticació va augmentar en més d'un 150%, passant de 2 milions d'autenticacions en 2018, a més de 5 milions d'autenticacions en 2019.

Est és el segon any de creixement notable d'ús del servei, doncs en 2018 també es va registrar un fort creixement, de gairebé un 800%, des de 240 mil autenticacions gestionades en 2017. Aquest fort creixement es deu a la incorporació en AutenticA d'aplicacions i serveis de SGAD la qual són molt demandades pels usuaris, com són el Portal Funciona , la nova Seu Funciona , el Servei Integrat de Gestió de Personal, TRAMA i Geiser .

Addicionalment, el nombre d'aplicacions integrades amb AutenticA va augmentar també notablement, aconseguint la xifra de 57 aplicacions, enfront de 35 aplicacions usuàries en 2018. A més de donar servei a la SGAD AutenticA , també compta amb aplicacions integrades d'altres Ministeris, com el Ministeri de l'Interior i el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, així com d'altres organismes com el Parc Mòbil de l'Estat, la IGAE , el BOE .

Més informació en Solució AutenticA del CTT

  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Infraestructures i serveis comuns