accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE. El nou Reglament europeu per a la creació de la Passarel·la Digital Única

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

30 novembre 2018

Logo OBSAE

El Reglament UE 2018/1724 crea una passarel·la digital única d'accés a informació, procediments, serveis d'assistència i resolució de problemes.

Com a conseqüència del reconeixement europeu del paper d'internet i de les tecnologies digitals en la transformació dels mercats i de la societat, la Comissió va presentar el 2 de maig de 2017 la proposta per crear una passarel·la digital única en resposta a les peticions de ciutadans i empreses sol·licitant que se'ls facilités la seva activitat quotidiana a nivell tant nacional com a transfronterer. El seu desenvolupament ha donat lloc a aquest nou reglament per a la creació de la Passarel·la Digital Única(Obre en nova finestra) la rellevància estratègica de la qual es resumeix en tres punts:

  • És una de les accions clau en l'Estratègia del Mercat Únic establerta per la comunicació de la Comissió de 28 d'octubre de 2015, titulada “ Millorar el mercat únic: més oportunitats per als ciutadans i les empreses(Obre en nova finestra) ”,
  • Dona resposta a les exigències del Parlament Europeu i del Consell de proporcionar un paquet d'informació i assistència més complet i fàcil d'utilitzar, de manera que satisfaci millor les necessitats dels ciutadans i les empreses en les seves activitats transfrontereres,
  • Està alineat amb els objectius de la Declaració ministerial d'administració electrònica de Tallin, subscrita per 32 països europeus, incloent Espanya, sota la presidència d'Estònia a l'octubre de 2017.

Per a més informació, consulta la nota tècnica El nou Reglament europeu per a la creació de la Passarel·la Digital Única .

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Lleis 39 i 40
  • Serveis electrònics