accesskey_mod_content

Audiència pública del Reial decret sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del Sector Públic

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

08 febrer 2018

Logo Observatori d'Accessibilitat

El tràmit d'audiència pública es trobarà obert fins al proper 27 de febrer per a recepció de comentaris.

El passat 2 de Desembre de 2016 es va publicar la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d'octubre de 2016, sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic, entrant en vigor el 22 de Desembre de 2016. Aquesta directiva estableix els condicionants, pel que fa a la seva accessibilitat, que hauran de complir tots els llocs web i aplicacions mòbils del sector públic: estatal, regional, local, universitari, etc. incloent també ens com a centres sanitaris i educatius, biblioteques, tribunals, etc.

Segons estableix la pròpia directiva, aquesta haurà d'estar traslladada abans del 23 de setembre de 2018. Aquest Reial decret que ara se sotmet al tràmit d'audiència pública atén al requisit de transposició a la legislació espanyola i vindrà a substituir i millorar les condicions que ja s'exigien als portals de les administracions públiques en Reial decret 1494/2007(Obre en nova finestra) , el compliment dels requisits de prioritat 1 i 2 de la norma UNEIX 139803:2012 (equivalent a nivell AA en WCAG 2.0).

El tràmit d'audiència i informació pública, té per objecte recaptar l'opinió dels ciutadans titulars de drets i interessos legítims afectats per un projecte normatiu ja redactat, directament o a través de les organitzacions o associacions que els representin, així com obtenir quantes aportacions addicionals puguin realitzar altres persones o entitats. Aquest tràmit es troba publicat a la web del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública(Obre en nova finestra) . La recepció d'aportacions estarà  oberta fins al proper 27 de febrer.

  • Accessibilitat
  • Serveis electrònics