El portal IREKIA rep el Premi de les Nacions Unides al Servei Públic en la categoria de Foment de la participació ciutadana en les decisions polítiques a través de mecanismes innovadors.

" /> El portal IREKIA rep el Premi de les Nacions Unides al Servei Públic en la categoria de Foment de la participació ciutadana en les decisions polítiques a través de mecanismes innovadors." /> PAe - L'ONU premia al Govern Basc per les seves polítiques de participació ciutadana
accesskey_mod_content

L'ONU premia al Govern Basc per les seves polítiques de participació ciutadana

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

12 maig 2015

logo irekia

El portal IREKIA rep el Premi de les Nacions Unides al Servei Públic en la categoria de Foment de la participació ciutadana en les decisions polítiques a través de mecanismes innovadors.

El Govern Basc ha rebut el primer Premi de les Nacions Unides al Servei Públic en dos de les seves categories. En concret, l'ONU ha volgut reconèixer a l'Institut Basc de la Dona-EMAKUNDE en la modalitat de Promoció de la perspectiva de gènere, per haver demostrat l'excel·lència en la implementació de la Llei Basca per a la Igualtat de Dones i Homes, i al portal IREKIA, en la categoria de Foment de la participació ciutadana en les decisions polítiques a través de mecanismes innovadors.

La concessió d'aquests guardons, considerats com el reconeixement internacional més prestigiós a l'excel·lència en el sector públic, ha estat anunciada esta mañana per la directora d'Emakunde Izaskun Landaida i el director de Govern Obert Luis Petrikorena, els qui han mostrat la satisfacció del Govern Basc pel reconeixement que suposa a les polítiques d'igualtat i de participació ciutadana desenvolupades a Euskadi.

Els premis es lliuraran en Medellín (Colòmbia) el proper 23 de juny, dia designat per l'Assemblea General com el Dia de Servei Públic de les Nacions Unides per "celebrar el valor i la virtut del servei públic a la comunitat".

Reconeixement a la participació ciutadana a través d'IREKIA

En matèria de transparència i participació ciutadana, l'ONU ha volgut reconèixer les polítiques de l'Executiu Basc dutes a terme a través de la iniciativa Governo Obert d'Euskadi (desenvolupada pel portal IREKIA(Obre en nova finestra) ), que ha estat considerada com una de les pioneres en aquest camp a nivell europeu. La candidatura va ser presentada per l'Associació Internet Euskadi i ha superat 3 rondes d'avaluació que han mesurat, sobretot, l'alineació dels objectius d'aquesta iniciativa amb els principis internacionals promulgats per organismes com l'Open Government Partnership ( OGP(Obre en nova finestra) ).

IREKIA és una eina posada a la disposició de la societat basca, amb l'objectiu d'aportar major transparència en la gestió del govern i permetre la participació directa de la ciutadania en els processos de decisió de les polítiques públiques basques. El portal va néixer com un espai col·laboratiu amb la finalitat de fomentar el debat polític; escoltar i testar l'opinió de la ciutadania i mostrar el que aquesta diu en qualsevol fòrum de la xarxa; i oferir informació sobre l'acció del govern.

El passat any la web va rebre 603.291 sessions, amb 376.398 usuaris únics i va servir 1,8 milions de pàgines. Així mateix, a través d'aquest portal es va informar de 4.355 esdeveniments de càrrecs públics, es van presentar 77 propostes de govern i es van rebre 288 propostes ciutadanes.

En xarxes socials IREKIA va generar 37,5 milions d'impressions entre twitter, facebook i Youtube i 25.500 interaccions entre twitter i facebook. Els quatre primers topaketas realitzats als membres del Govern Basc van generar 2.436 participacions de la ciutadania i 549 preguntes, i els 12.800 vídeos pujats van suposar més de 163.000 visualitzacions.

Irekia és una solució opensource a la disposició d'altres administracions Públiques. Més informació sobre la solució IREKIA en el CTT.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert
  • Programari Lliure
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE