accesskey_mod_content

Alineament d'Espanya amb el Marc Europeu d'Interoperabilitat.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

17 maig 2013

Segons la fitxa publicada en l'observatori europeu NIFO, Espanya compta amb un alineament complet amb el Marc Europeu d'Interoperabilitat en relació amb la ‘governança’, els ‘principis’ i els ‘acords d'interoperabilitat’; i gairebé complet amb el ‘model conceptual’ i els ‘nivells d'interoperabilitat’.

D'acord amb fitxa(Obre en nova finestra) corresponent a Espanya publicada en l'observatori NIFO(Obre en nova finestra) , el nostre país compta amb un alineament complet amb Marco Europeu d'Interoperabilitat(Obre en nova finestra) en relació amb la ‘governança’, els ‘principis’, i els ‘acords d'interoperabilitat’; i gairebé complet amb el ‘model conceptual’ i amb els ‘nivells d'interoperabilitat’.
La fitxa repassa de forma detallada la relació entre l'Esquema Esquema Nacional d'Interoperabilitat , les seves normes tècniques d'interoperabilitat i les infraestructures i serveis comuns, amb referències puntuals a Xarxa SARA(Obre en nova finestra) i a la Plataforma d'Intermediació , i les qüestions desenvolupades pel Marc Europeu d'Interoperabilitat.

 

El nostre país se situa així d'una manera destacada gràcies a que l'Esquema Esquema Nacional d'Interoperabilitat i les seves normes tècniques s'han elaborat a la llum de l'estat de l'art i dels principals referents en matèria d'interoperabilitat provinents de la Unió Europea, normalització nacional i internacional, actuacions similars en altres països, etc., tenint present des del principi l'Estratègia Estratègia Europea d'Interoperabilitat(Obre en nova finestra) i, el Marco Europeu d'Interoperabilitat(Obre en nova finestra) . A més, tant l'ENI, com les seves normes tècniques d'interoperabilitat , contemplen de manera sistemàtica l'enllaç amb instruments equivalents de l'àmbit europeu (per exemple, la Xarxa SARA amb la Xarxa transeuropea sTESTA(Obre en nova finestra) , @Signatura amb STORK , el Portal 060 amb Portal Your Europe / El teu Europa(Obre en nova finestra) , EUGO(Obre en nova finestra) amb les Finestretes Úniques de la Directiva de Serveis, el CTT amb el Portal JOINUP(Obre en nova finestra) ).
L'Observatori dels Marcs Nacionals d'Interoperabilitat ( NIFO – National Interoperability Framework Observatory(Obre en nova finestra) ) és una acció del Programa ISA(Obre en nova finestra) que realitza el seguiment per part dels països europeus de les següents qüestions:
1. Les principals activitats en matèria d'interoperabilitat.
2. El marc d'interoperabilitat nacional.
3. L'alineament amb Marco Europeu d'Interoperabilitat(Obre en nova finestra) .
4. Altres iniciatives en matèria d'interoperabilitat.
Per a cada país s'elabora una fitxa a partir de l'anàlisi del marc d'interoperabilitat corresponent i de les activitats relacionades a través d'un model analític que persegueix mostrar l'estat de l'art.

 

  • Interoperabilitat