accesskey_mod_content

La Comissió Europea publica la nova edició de la fitxa d'Espanya sobre administració electrònica

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

15 febrer 2019

Logo Comissió Europea

Forma part de la col·lecció de fitxes informatives sobre l'estat de l'administració electrònica que resumeixen les polítiques i activitats relacionades amb l'execució i la prestació de serveis públics digitals en 34 països.

Les fitxes informatives(Obre en nova finestra) sobre l'estat de l'administració electrònica (EGovernment) inclouen als països de la UE, així com a Islàndia, FYROM (Macedònia), Liechtenstein, Noruega, Suïssa i Turquia i s'ofereixen a través de JOINUP(Obre en nova finestra) en Comunitat de l'Observatori dels Marcs Nacionals d'Interoperabilitat (NIFO)(Obre en nova finestra)  de la Comissió Europea.

En particular, la fitxa de (Obre en nova finestra) Espanya ofereix els següents continguts:

  • Perfil: ofereix dades bàsiques d'Espanya, indicadors de societat de la informació i d'administració electrònica i estat de situació d'acord amb l'avaluació comparativa més recent ( eGovernment Benchmark(Obre en nova finestra) )
  • Aspectes destacats: es resumeixen les principals fites recents en matèria d'administració electrònica.
  • Estratègia: es descriuen els instruments que configuren l'estratègia en matèria d'administració electrònica.
  • Marc legal: se citen les principals disposicions que afecten a l'administració electrònica.
  • Actors: es descriuen els principals actors i les seves responsabilitats.
  • Infraestructura: es descriuen els principals components (infraestructures i serveis) que recolzen l'administració electrònica.
  • Serveis als ciutadans: s'ofereixen dades de disponibilitat i sofisticació de 8 serveis dirigits als ciutadans.
  • Serveis a les empreses: s'ofereixen dades de disponibilitat i sofisticació de 7 serveis dirigits a les empreses.

L'Observatori Observatori dels Marcs Nacionals d'Interoperabilitat (NIFO(Obre en nova finestra) ) és un servei proporcionat pel programa ISA²(Obre en nova finestra) de la Comissió Europea que ofereix solucions d'interoperabilitat per a les administracions públiques europees, els ciutadans i les empreses.

  • Serveis electrònics