accesskey_mod_content

FACe, gestió de cessió de crèdit en les factures electròniques

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

01 febrer 2019

Logo FACe

FACe habilita dins dels seus sistemes la gestió de la cessió de crèdit en les factures electròniques.

FACe ha engegat els recursos necessaris per poder gestionar la cessió de crèdit en les factures electròniques. La versió del format facturae que suporta la cessió de crèdit electrònica és Facturae 3.2.2, encara que FACe segueix admetent, a més, les versions 3.2 i 3.2.1 del format.

Perquè les administracions públiques puguin gestionar la cessió de crèdit aquesta ha d'estar degudament emplenada a l'apartat FactoryAssignmentData de la factura. Més informació en http://www.facturae.gob.es . Aquesta nova funcionalitat permet a l'administració directament des de FACe o des del seu sistema de comptabilitat obtenir la documentació associada a la cessió de crèdit que obri a poder del Col·legi de Notaris i que el proveïdor hagi indicat dins de la factura.

La cessió de crèdit serà un procés separat a la descàrrega de la factura que l'administració pública a la qual va dirigida la factura haurà de tramitar. Si l'administració admet la cessió del crèdit,  es proporcionarà accés a l'estat de situació de les factures al cessionari des del moment en què es disposi de constància de la validació de la notificació de la cessió pel servei jurídic, sense que això suposi deixar sense accés al cedent, la qual cosa no obligaria a diferenciar entre cessions de crèdit amb consideració de facturatge amb o sense recurs.

Si l'administració no admet la cessió del crèdit el cedent seguirà tenint tots els drets sobre la factura i el cessionari no podrà accedir a ella.

Més informació d'integració i ús, en els manuals d'usuari i d'integració a l'àrea de descàrregues de FACe .

  • Interoperabilitat
  • Cooperació interadministrativa
  • Ciutadà
Punt d'Accés General
 
Punt d'Accés General