accesskey_mod_content

Esdeveniments

9ª edició de l'Encontre Aporta

  • Auditori de la Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital. C/ Poeta Joan Maragall, 41. Madrid
  • 18 desembre 2019
  • 09:00

La 9ª edició de l'Encontre Aporta tindrà lloc el 18 de desembre a Madrid i estarà centrada en les dades d'alt valor.

Les dades d'alt valor públics - i també privats- representen una font extraordinària d'informació a considerar a causa del seu gran impacte per a la ciutadania. Quan parlem de dades d'alt valor  fem referència a aquells delimitats per la  Directiva (UE) 2019/1024, de 20 de juny de 2019(Obre en nova finestra) , relacionats amb els àmbits geoespacial, ambiental, meteorològic, estadístic, de les societats mercantils i de la mobilitat. Aquest tipus de dades són un element clau per dinamitzar serveis innovadors i generar beneficis socioeconòmics i mediambientals per a tota la població.

La rellevància i interès de la comunitat per les dades d'alt valor ha portat a considerar-los l'eix principal de la nova edició de l'Encontre Aporta. Sota el lema “impulsant les dades d'alt valor” s'abordaran els reptes i oportunitats als quals haurem de fer front per poder aprofitar tot el valor d'aquest tipus de dades.

La jornada s'estructurarà en 3 taules col·loqui, cadascuna d'elles centrada en diferents actors lligats a l'ecosistema de dades: els publicadors de dades d'alt valor, les acceleradores que tracten d'impulsar la seva reutilització, i les empreses que generen serveis i productes d'alt valor sobre la base de la seva reutilització:

L'esdeveniment finalitzarà amb l'entrega dels premis al Desafiament Aporta 2019(Obre en nova finestra) , el concurs d'idees i prototips de la Iniciativa Aporta, que aquest any estava centrat en la cerca de projectes per millorar l'eficiència del sector agroalimentari i forestal, i del mitjà rural.

El tancament serà a càrrec de Fernando de Pablo Martín, Secretari General d'Administració Digital de el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, i David Cierco Jiménez de Parga, Director General de Red.es.

 

Programa(Obre en nova finestra)

Inscripció(Obre en nova finestra)

Font original de l'esdeveniment(Obre en nova finestra)

  • Serveis electrònics
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General