accesskey_mod_content

El Govern participa en el projecte europeu STORK 2.0 per facilitar la vida digital sense fronteres i la mobilitat en la UE

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

24 setembre 2012

El projecte Stork 2.0 començarà amb pilots a les àrees d'e-learning i qualificacions acadèmiques, serveis de banca electrònica, serveis públics per a empreses i sanitat electrònica.

El Govern, a través de la Direcció general de Modernització Administrativa, Procediments i Impuls de l'Administració Electrònica del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, participa en el projecte europeu Stork 2.0 (Secure idenTity acrOss boRders linKed 2.0), liderant el paquet de treball relatiu a la definició de les especificacions i blocs de construcció comunes.

STORK 2.0 es un proyecto de tres años cofinanciado por la UE que se ha puesto en marcha para facilitar la creación y adopción de un área única para Europa, interoperable y sostenible, de identificación y autenticación electrónicas, tanto para personas físicas como jurídicas. Cuenta con una relevante participación española, ya que, además del Ministerio, la Universitat Jaume I, la Universidad de Murcia, y las empresas Atos España y SCYTL forman parte del consorcio responsable de su ejecución, que reúne a 58 socios pertenecientes a 19 países.

La iniciativa impulsará la convergencia entre el sector público y privado, a nivel nacional y comunitario, para el acceso seguro y fácil a servicios públicos transfronterizos utilizando credenciales de identidad electrónica. Se llevarán a cabo cuatro pilotos con una duración de 12 meses, centrándose en las áreas de e-learning (aprendizaje virtual) y calificaciones académicas, servicios de banca electrónica, servicios públicos para empresas y e-health (sanidad electrónica), para demostrar las capacidades y beneficios de la identidad electrónica interoperable en un entorno real.

Més informació

  • Programari Lliure

0 Comentaris

No hi ha comentaris