accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE. La recepció de factures per mitjans electrònics en les Administracions Públiques.

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

17 octubre 2014

La factura electrònica és un document electrònic que compleix amb els mateixos requisits legals exigits a la factura tradicional en paper. La llei estableix l'obligatorietat a totes les Administracions Públiques de facturar electrònicament.

El pasado año 2013 se publicó la Ley 25/2013 de impulso de la factura electrónica y creación del registro contable de facturas en el Sector Público.

La norma crea dos nuevos conceptos: el punto general de entrada de facturas electrónicas y el registro contable de facturas.

L'objectiu és un millor control de la morositat, que repercuteixi en una major seguretat per als proveïdors de béns i serveis de les Administracions Públiques, sense oblidar la promoció i impuls que les Administracions Públiques poden fer de la factura electrònica obligant a facturar electrònicament amb elles als seus proveïdors de béns i serveis.

La llei estableix l'obligatorietat de facturar electrònicament el 15 de gener de 2015. En aquesta data, totes les Administracions Públiques obligades per la norma hauran de facturar electrònicament i ho hauran de fer sota una sèrie de requisits tancats que estableixen un punt general d'entrada de factura electrònica, un format comú i una codificació d'unitats amb l'obligatorietat d'informar en la factura de l'oficina comptable, l'òrgan gestor i la unitat de tramitació destinataris finals de la factura.

Durant aquest any 2014, arran de la publicació de la llei 25/2013 s'han publicat una sèrie de normes que regulen amb major detall els dos elements creats per la llei, i senti les bases de l'estructura interna dels mateixos i la seva relació amb tercers.

Aquestes normes habiliten al fet que les Administracions Públiques puguin fer ús dels punt generals d'entrada de factures de terceres administracions. Concretament possibilita que les Entitats Locals puguin fer ús dels punts de la seva Diputació, de la seva Comunitat Autònoma o del punt de l'Estat. I a les Comunitats Autònomes a fer ús del punt general d'entrada de l'Estat.

La unificación de un número tan importante de Administraciones Públicas en un mismo punto general de entrada, proporciona ventajas, pues permite que con una simple adhesión por parte de la administración final se haga uso de la factura electrónica a coste cercano a cero. Y porque simplifica la relación de los proveedores con las administraciones, utilizando para la gran mayoría de las facturas electrónicas destinadas a las Administraciones Públicas un único punto de entrada con su correspondiente ahorro en tiempo y esfuerzo de integración.

 

Més informació

  • Secretaria General de Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica
  • Empresa
  • Cooperació interadministrativa