accesskey_mod_content

La meua Carpeta Ciutadana ja té disponible per a cada persona la mateixa informació que rep en la seua targeta censal

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

08 maig 2024

En la secció ‘La meua Carpeta’ en l'apartat ‘Ciutadania’ es poden consultar les dades del cens electoral, del col·legi i de la taula, tant per a les eleccions autonòmiques catalanes com per a les eleccions europees. Esta nova funcionalitat estarà disponible per a les noves cites electorals

La meua Carpeta Ciutadana, servici oferit pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a través de la Secretaria General d'Administració Digital, ja té disponible una nova versió oficial per a dispositius  iOS(Obri en nova finestra)  i  Android(Obri en nova finestra)  així com a través de la seua web​. Amb esta nova versió extraordinària es millora la informació oferida amb vista a les convocatòries de les eleccions que se celebraran pròximament, tant per a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig com per a les convocades al Parlament Europeu el 9 de juny. Els desenvolupaments de la carpeta es realitzen amb els fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), en concret els de el component 11, associats al pla de digitalització de les administracions públiques.

Esta versió extraordinària oferirà dins de la secció ‘La meua Carpeta’ en l'apartat ‘Ciutadania’ informació relacionada amb el procés electoral. Es podran consultar les dades del cens electoral amb vista a un procés electoral, entre ells les dades del col·legi electoral, taula, secció, etcètera, en els quals es podrà exercir el dret a vot; és a dir, la qual cosa es rep en la targeta censal impresa. Així, qualsevol ciutadà podrà consultar esta informació a través de La meua Carpeta Ciutadana si haguera perdut o oblidat la targeta censal.

Esta actuació s'ha fet d'acord amb la Junta Electoral Central i ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l'Oficina del Cens Electoral de l'Institut Nacional d'Estadística, que actua com a proveïdora de les dades.

exemple de vista de l'aplicació 

Esta nova funcionalitat estarà disponible d'ara endavant per a les futures cites electorals. A més, de forma estable en el temps, també s'oferirà la informació del cens continu que es tanca cada mes, haja previstes o no convocatòries d'eleccions. Eixa informació és la que s'usa a mes tancat si existira una convocatòria electoral. Per exemple, per a les eleccions europees s'ha utilitzat la informació censal del mes de març, i per a les eleccions autonòmiques de Catalunya s'ha usat la informació censal del mes de febrer. En alguns casos, per trasllat de vivenda, o canvis en els col·legis electorals, el ciutadà podria votar en llocs diferents segons el procés electoral concret; per tant, en el cas en el qual coincidisquen diversos processos electorals, es mostrarà diferenciada la informació corresponent a cadascun dels processos.

exemple de vista de l'aplicació 

En el cas d'eleccions autonòmiques, com succeeix en este moment amb les catalanes, només apareixerà eixa informació si el ciutadà que consulta té dret a vot en eixos comicis.

La meua Carpeta Ciutadana

La meua Carpeta Ciutadana permet consultar des del mòbil, i des d'un únic punt, documentació personal de molt diferents àmbits (educatius, béns immobles, vehicles, residència, prestacions socials i de desocupació, laborals, història clínica, etc.). També facilita l'accés als teus expedients i les teues notificacions de l'administració pública, entre uns altres. Des del seu llançament, suma 3,5 milions de descàrregues de les aplicacions mòbils. A més, 4 milions de ciutadans diferents han utilitzat en algun moment els seus servicis, realitzant més de 30,6 milions d'accessos.

  • Desenvolupament de Sistemes, Aplicacions i Solucions Informàtiques