accesskey_mod_content

El Pla “L'Administració prop de tu” creix per donar servei als municipis amb més de 8.000 habitants

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

02 juliol 2024

El servei fins ara només arribava a nuclis rurals de fins a 8.000 habitants amb l'objectiu de respondre al ferm compromís del Govern d'Espanya de garantir la igualtat en l'accés als serveis públics de la ciutadania viva on visqui

El Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica(Obre en nova finestra) , a través de la Secretaria General de Coordinació Territorial, participa aquest dilluns a Sevilla en la reunió de la Comissió de Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies(Obre en nova finestra) (FEMP). En el marc de la col·laboració institucional entre el Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica i la FEMP, la secretaria general de Coordinació Territorial ha exposat els avanços aconseguits i les noves línies d'actuació per a la consolidació del servei “L'Administració prop de tu”, que respon al ferm compromís del Govern d'Espanya de garantir la igualtat de la ciutadania en l'accés als serveis públics des de qualsevol punt del nostre territori. Centrat inicialment en municipis de fins a 8.000 habitants en zones rurals, despoblades o malament comunicades, l'experiència ha posat de manifest l'interès d'ampliar el seu camp d'actuació, arribant fins i tot a nuclis interurbans amb una població major en els quals els seus veïns tampoc tinguin fàcil l'accés a determinats serveis públics. 

Objectius del programa ‘L'Administració prop de tu’

“L'Administració prop de tu” vol abastar els serveis més demandats per la ciutadania, en el marc d'un protocol de col·laboració que permeti a cada organisme “reconèixer-se i sentir-se part” d'aquest servei. Organismos com el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS) o la Direcció general de trànsit ja s'han incorporat a les sessions de ‘L'Administració prop de tu’. Des de la seva engegada el 3 de novembre de 2022 fins al 31 de maig, s'han realitzat 4.637 sessions en municipis de totes les Delegacions de Govern, que han comptat amb 51.471 assistents.

L'objectiu és fer d'aquest servei un referent de com els serveis públics han d'i poden adaptar-se a les necessitats de les ciutadanes i ciutadans del nostre país i a les especificitats dels diferents territoris. Per aconseguir l'èxit en la consolidació d'aquest servei, és vital el compromís dels ajuntaments. Un compromís municipal d'acord amb la filosofia del servei i amb la identificació de les necessitats dels seus veïns i veïnes. El conveni de col·laboració entre el Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica i la FEMP, subscrit el 17 de novembre de 2022, ofereix el marc de referència per articular aquest compromís. La secretària general ha recordat l'interès a promoure l'adhesió de nous municipis al conveni i ha sol·licitat la col·laboració de tots els assistents per aconseguir aquest objectiu.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Serveis electrònics
  • Ciutadà