El estudi proporciona una descripció general del volum i els tipus d'entrades i sortides de dades en el núvol per sector econòmic, ubicació, grandària de les empreses i tipus de serveis en el núvol. Los responsables polítics i decisoris, així com els líders empresarials i les administracions públiques, poden usar-ho com a punt de referència per recolzar la presa de decisions cap a futurs acords comercials, decisions industrials i inversions en el núvol.
Es va desenvolupar una nova metodologia per quantificar els fluxos de dades per a l'estudi. Los resultats mostren que en 2020, els majors fluxos de dades van provenir del sector de la salut i Alemanya va registrar el major volum d'entrada de dades. L'informe també estima que per 2030, el flux de dades provinents d'empreses europees serà 15 vegades major que en 2020.
A més, aquest any s'ha iniciat un estudi de seguiment per avaluar els valors econòmics de les entrades i sortides de dades dins de la UE (a més dels seus volums), així com amb tercers països com EE. UU. i la Xina. En investigar més a fons les tendències en els fluxos de dades com una dimensió clau del mercat de dades, això funcionarà en sinergia amb la propera Llei de dades per fomentar un mercat de núvol més vívid, dinàmic i fluït. El mesurament dels fluxos de dades a Europa i més enllà és una de les accions clau previstes per la Estratègia europea per a les dades .
També s'incorporarà a l'avaluació del Reglament de la UE sobre el lliure flux de dades no personals , així com a l'objectiu d'adopció del núvol en el marc de el programa de polítiques de la Dècada Digital .