accesskey_mod_content

L'Agència Tributària comença a publicar les seves notificacions en l'Adreça Electrònica Habilitada única

10 setembre 2021

S'inicia el procés de migració de l'AEAT a la DEHú.

La incorporació de l'Agència Estatal d'Administració Tributària ( AEAT ) a l'Adreça Electrònica Habilitada Única ( DEHú ) que emet anualment un volum superior als 13 milions de notificacions amb una càrrega diària benvolguda en més de 120.000 enviaments, suposa una fita per al sistema que vora duplicar el volum de notificacions i comunicacions que posa a la disposició de la ciutadania.

Transitòriament, es mantindran per a les notificacions de la AEAT la via de posada a disposició en l'Adreça Electrònica Habilitada accessible a través d'http://notificaciones.060.es/ http://notificaciones.060.es/(Obre en nova finestra) com una tercera via addicional a la DEHú i a la Seu Electrònica de la AEAT . Aquest servei es retirarà pròximament en favor de la DEHú, per la qual cosa es recomana als interessats que disposin de sistemes de compareixença automatitzada que ho traslladin a la DEHú .

Malgrat el recent del llançament de DEHÚ , durant els últims mesos ha experimentat un creixement considerable en els accessos i compareixences. El nombre d'accessos ha crescut fins a aconseguir més de 10 milions d'accessos en el mes d'agost. La DEHú permet actualment que més de 9.000 Organismes emissors de diferents administracions i organismes públics, a nivell estatal, autonòmic, local, universitats, etc., realitzin enviaments de notificacions i comunicacions en qüestió de segons i sense amb prou feines cost associat. Des de l'engegada de s'han DEHú rebut més de 25 milions de notificacions, amb una mitjana de més d'1,5 milions d'enviaments mensuals. Amb la incorporació de l'aquesta AEAT xifra s'estima que augmentarà fins a apropar-se al voltant dels 3 milions d'enviaments mensuals.

Recordem també que per als grans destinataris de notificacions administratives està disponible una interfície de compareixença automatitzada que obre la porta a poder integrar la compareixença i distribució de les notificacions  dins dels sistemes de gestió empresarials.

Pot consultar el detall de les Especificacions tècniques per a l'accés com a Gran Destinatari(Obre en nova finestra)

Més informació en la solució  DEHú  del CTT.

  • Etiquetes continguts
  • Infraestructures i serveis comuns