accesskey_mod_content

Disponibles les noves fitxes de l'Administració Pública Digital 2021 dels països europeus

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

15 desembre 2021

Els resultats d'España mostren una alta implementació dels principis d'interoperabilitat europeus

L'edició de 2021 de les fitxes informatives sobre l'administració pública digital per als Estats membres de la UE i altres països europeus ja està disponible en la plataforma Joinup(Obre en nova finestra)

Aquestes fitxes informatives es publiquen com a part de l'Europa Europa interoperable(Obre en nova finestra) , la iniciativa de la Comissió Europea per reforçar la política de interoperabilitat(Obre en nova finestra) i successora del programa ISA2 en el marc de l'Observatori del Marco Nacional d'Interoperabilitat.(Obre en nova finestra)

Aquestes fitxes representen una font principal d'informació sobre la transformació digital que estan experimentant actualment les administracions públiques a Europa, proporcionant una visió actualitzada i detallada de les iniciatives empreses per 35 països europeus en l'àmbit de la transformació digital i la interoperabilitat dels serveis públics.

España

Els resultats obtinguts per España en matèria d'interoperabilitat mostren una alta implementació general dels Principis del EIF (Marco Europeu d'Interoperabilitat, en les seves sigles en anglès), amb una puntuació superior a la mitjana europea per als principis de Subsidiarietat i proporcionalitat, Inclusió i accessibilitat i Multilingüisme. Tant en implementació de capes d'interoperabilitat com en model conceptual, España aconsegueix la màxima puntuació en la majoria dels indicadors.

La fitxa d'España recull així mateix els indicadors d'Administració Digital d'Eurostat 2020 i els de Govern Electrònic de l'informe 2021 de la Comissió Europea, que mostren la situació d'España per sobre de la mitjana europea en el percentatge d'ús d'internet per a tràmits amb l'administració o en l'acompliment de l'administració electrònica entre les prioritats polítiques.

La fitxa espanyola d'Administració Pública Digital destaca entre les fites aconseguides en 2020-2021 la presentació del Pla de Digitalització de les Administracions Públiques 2021-25, la publicació del Reial decret 203/2021 que aprova el Reglament d'actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics, l'Ordre ETD/803/2020 per la qual es crea la Divisió Oficina de la Dada i la duplicació de l'intercanvi de dades entre les administracions espanyoles a través de la Plataforma d'Intermediació de Dades (PID), convertint-la en un dels pilars de la transformació digital del sector públic.

Font original de la notícia

Més informació

  • Secretaria General de Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica