accesskey_mod_content

Acreditada la cinquena Entitat de Certificació de conformitat amb l'Esquema Nacional de Seguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

27 agost 2018

Logo del CCN-CERT

Ja són cinc les empreses que han aconseguit aquesta acreditació i diverses les que estan en procés d'aconseguir-la. Poden sol·licitar-la aquelles entitats que compleixin amb l'esquema d'acreditació desenvolupat per l'ENAC en col·laboració amb el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i el Centre Criptològic Nacional (CCN).

La comissió d'acreditació de ENAC ha decidit concedir l'acreditació a LGAI TECHNOLOGICAL CENTER, S.A. (APPLUS) com a reconeixement de la competència tècnica per a la certificació de conformitat amb el Esquema Nacional de Seguretat, ENS.

Tal com es recull en el  Reial decret 3/2010, de 8 de gener(Obre en nova finestra) , i en la  Instrucció Tècnica de Seguretat de conformitat amb l'ENS(Obre en nova finestra)  és d'aplicació obligatòria en els sistemes d'informació de categoria Mitjana o Alta i voluntària en el cas dels sistemes d'informació de categoria Bàsica.

Esquema d'Acreditació

L'esquema d'acreditació d'entitats que vulguin certificar l'empleno de l'ENS ha estat desenvolupat per ENAC, en estreta col·laboració amb el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i el Centre Criptològic Nacional (CCN).

En el cas de sistemes classificats amb el grau de DIFUSIÓ LIMITADA (DL) o equivalent, una entitat ha d'estar acreditada per ENAC en l'àmbit d'aplicació de l'Esquema Nacional de Seguretat conforme a la norma UNE-EN ISO/IEC 17065:2012 per poder certificar el compliment de requisits STIC. A més, les entitats auditores de seguretat han de disposar d'Habilitació de Seguretat d'empresa (HSEM) en vigor.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat