" /> PAe - Celebració de la Setmana de l'Administració Oberta
accesskey_mod_content

Celebració de la Setmana de l'Administració Oberta

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

27 abril 2018

Aquesta iniciativa s'enquadra dins de la "Open Gov Week" impulsada a nivell mundial per l'Aliança per al Govern Obert.

Amb motiu de la celebració de la Setmana de l'Administració Oberta,  les Administracions Públiques i les organitzacions de la societat civil han organitzat prop de 300 esdeveniments, oberts a la ciutadania, que se celebraran entre el 7 i l'11 de maig de 2018.

A el  Portal de Transparència de l'Administració General de l'Estat(Obre en nova finestra)  es troben recollits tots els esdeveniments de la Setmana de l'Administració Oberta, així com els corresponents formularis d'inscripció perquè totes les persones puguin triar, d'acord amb el seu lloc de residència, preferències o interès, aquell o aquells en els quals desitjarien participar.

Amb aquesta nova iniciativa, impulsada a nivell mundial per l'Aliança Aliança per al Govern Obert(Obre en nova finestra) , de la qual Espanya forma part, el govern amb la col·laboració de les Comunitats Autònomes i de la Federació Espanyola de Municipis i Província donarà compliment a una de les mesures recollides en el  Tercer Pla de Govern Obert, actualment en curs. 

Escolars, joves, representants del tercer sector, consumidors i usuaris, professionals i resta de la societat tindran l'oportunitat, durant aquesta Setmana i qualsevol que sigui la seva província de residència, de conèixer millor com funcionen per dins les Institucions i Administracions Públiques, participant activament en les nombroses Jornades de portes obertes, cursos i seminaris i molts altres esdeveniments, que han estat programats amb un mateix fil conductor: difondre entre la ciutadania el compromís de tots els poders públics amb els valors del Govern Obert -transparència, rendició de comptes, participació ciutadana i col·laboració interadministrativa i amb la societat civil- el desenvolupament de la qual s'està promovent amb la finalitat de prestar un servei cada vegada millor a la ciutadania.

En l'organització de la Setmana, ha participat tant Administració General de l'Estat, que  ha programat activitats organitzades pels diferents Ministeris i Delegacions i Subdelegacions del Govern, com les Comunitats Autònomes i Ciutats Autònomes de Ceuta i Melilla. Així mateix, han col·laborat les Entitats Locals, i les organitzacions de la societat civil i altres entitats que també han contribuït a l'èxit d'aquesta iniciativa.

El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública que, a través de la Secretaria d'Estat de Funció Pública, ha coordinat la celebració d'aquesta Setmana i vol reconèixer el treball conjunt de totes les persones que, des de les organitzacions participants, han col·laborat amb la seva dedicació per fer realitat aquesta innovadora iniciativa pensada per, para i amb la ciutadania.    

  • Govern obert