accesskey_mod_content

Generalitat, Diputacions i destacades institucions locals catalanes signen el Pacte Nacional per a una Societat Digital

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Noticia disponible únicamente con fines históricos y de hemeroteca. La información y enlaces mostrados se corresponden con los que estaban operativos a la fecha de su publicación. No se garantiza que continúen activos actualmente".

25 octubre 2016

El Govern de la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Localret han signat el Pacte Nacional per a la Societat Digital, amb l'objectiu de donar millor resposta al ciutadà  i a les administracions.

El Pacto Nacional para la Sociedad Digital responde al convencimiento de todas las instituciones firmantes de la necesidad de fomentar conjuntamente el desarrollo de la sociedad digital catalana para dar una respuesta a los grandes retos que plantea la revolución digital. Fruto de este convencimiento, Gobierno, diputaciones y entidades municipales se han comprometido a trabajar conjuntamente y de manera consensuada, además de contar con todos aquellos actores sociales que se quieran añadir.

L'acte de signatura ha tingut lloc a la Torre de Collserola i ha comptat amb les intervencions de la presidenta de la Diputació de Barcelona, ​​Mercè Conesa; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch; la representant de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Raquel Sánchez, i el president del Consorci Localret, Xavier Fonollosa.

Els cinc eixos del contingut del pacte són:

  • L'impuls d'una nova Administració Digital, producte de la digitalització de les administracions catalanes, que vagi més enllà de l'extensió de l'ús de tecnologies digitals per aprofitar el seu poder transformador amb l'objectiu de fer una administració més àgil, senzilla i eficaç.
  • El desenvolupament de l'estratègia de territori intel·ligent del Govern català (Smartcat), integrant i coordinant les iniciatives locals i supralocales i recolzant a les empreses per fer de Catalunya un smart country de referència internacional.
  • El desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques que assegurin la igualtat d'oportunitats per a tots els territoris, ciutadania i empreses de Catalunya.
  • La adopción de medidas y de herramientas tecnológicas conjuntas en el ámbito de la ciberseguridad y de la protección de los derechos de las personas y las empresas en la nueva sociedad digital.
  • El desenvolupament de la Indústria 4.0 , difonent entre el teixit empresarial la importància de la disrupció que pot provocar la indústria 4.0 al mercat, capacitant capital humà per donar resposta a la demanda de nous perfils i promovent les infraestructures necessàries.

Con este pacto, los firmantes se han comprometido a invitar a otras instituciones públicas catalanas e instituciones académicas y profesionales a sumarse al Pacto, a constituir grupos de trabajo en cada uno de los cinco ámbitos definidos -para que preparen hojas de ruta y planes de acción concretos- y a constituir una comisión de seguimiento del Pacto Nacional con el objetivo de verificar periódicamente la evolución de las líneas de actuación y objetivos establecidos.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Govern obert, Informes i Estudios
  • Cooperació interadministrativa