Xunta de Galícia posa a disposició a través del seu portal OpenData .

" /> Xunta de Galícia posa a disposició a través del seu portal OpenData ." /> PAe - Federació del portal open data de la Xunta de Galícia amb datos.gob.es
accesskey_mod_content

Federació del portal open data de la Xunta de Galícia amb datos.gob.es

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

26 maig 2014

Des del 21 de maig de 2014 ja es poden consultar des de datos.gob.es els conjunts de dades obertes que la Xunta de Galícia (Obre en nova finestra) posa a disposició a través del portal OpenData (Obre en nova finestra) .

La publicació d'aquests conjunts de dades es realitza a través de la federació establerta entre el Catàleg de Dades obertes de la Xunta de Galícia(Obre en nova finestra) i el Catàleg de dades de datos.gob.es(Obre en nova finestra) . Galícia és la segona Comunitat Autònoma, després de Castella i Lleó, a incorporar-se a datos.gob.es, augmentant així l'accessibilitat i disponibilitat de les seves dades.

La federació d'aquests catàlegs és possible gràcies a que la Xunta de Galícia publica les metadades de tots els seus conjunts de dades en RDF i complint l'estipulat en Norma Tècnica d'Interoperabilitat de Reutilització de recursos de la informació . Tota aquesta informació és recollida i actualitzada de forma periòdica en datos.gob.es.

La recent federació de la Xunta de Galícia ha començat amb més de 300 conjunts de dades convertint-se així en el segon major proveïdor de dades de datos.gob.es. Les dades abasten un ampli ventall de temàtiques: medi ambient, turisme, geografia, oci, transport, urbanisme i habitatge, sanitat, ciència i tecnologia, ocupació i activitat empresarial. A més, tots ells s'ofereixen en diferents formats oberts (CSV, HTML, ODS, WMS, SOAP, XML o JSON, entre uns altres) perquè puguin ser tractats amb diversos tipus d'eines sense necessitat d'haver d'adquirir llicències d'ús.

La incorporació gradual a datos.gob.es de nous organismes públics facilita als usuaris la localització de les dades obertes que necessitin i el descobriment de les iniciatives existents en tots els nivells de l'administració.

Més informació sobre la solució datosgob
 

  • Govern obert
  • Centre de Transferència de Tecnologia
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE