accesskey_mod_content

Celebració del mes del mercat únic europeu 2013

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Noticia disponible únicamente con fines históricos y de hemeroteca. La información y enlaces mostrados se corresponden con los que estaban operativos a la fecha de su publicación. No se garantiza que continúen activos actualmente".

20 setembre 2013

La Comissió Europea, en el marc de l'any Europeu dels Ciudadanos 2013, va a celebrar entre el 23 de setembre i el 23 d'octubre propers el “Mes del Mercat Únic 2013”.
 

Durant el “Mes del Mercat Únic” tindrà lloc un ampli debat públic en línia obert a tots els ciutadans europeus, que el seu objectiu serà el de suscitar un gran debat sobre el funcionament del mercat únic i el seu impacte en la vida quotidiana de les persones i empreses.

L'esdeveniment es desenvoluparà en línia, de manera que experts, funcionaris i comissaris europeus, així com diputats del Parlament Europeu i dirigents nacionals puguin dialogar directament amb els participants.

Cadascuna de les 4 setmanes que conformen el “Mes del Mercat Únic” es dedicarà a un tema, i les conclusions i idees procedents dels debats en línia sustentaran un debat de clausura que serà televisat per Euronews el 23 d'octubre de 2013.

Aquest any s'han triat 4 temes que afecten directament al ciutadà: ocupació, drets socials, bancs i comerç electrònic.

Ocupació: treballar i crear una empresa a Europa

  • El Mercado Único brinda a los ciudadanos de la UE la libertad de vivir y trabajar en los demás países de la UE. Este debate puede incluir cualquier aspecto, desde la creación de una empresa hasta la búsqueda de empleo, por ejemplo.

Setmana 1: 23 a 27 setembre

Drets socials: els teus drets de protecció social al Mercat Únic

  • La posibilidad de vivir y trabajar en otros países de la UE significa tener acceso en igualdad de condiciones a los derechos de protección social de esos países. Este debate puede incluir todo tipo de cuestiones tales como pensiones, prestaciones de desempleo o uso de servicios públicos como la atención sanitaria, entre otras.

Setmana 2: 30 setembre a 4 octubre

Bancs: Europa, els bancs i els ciutadans

  • El Mercat Únic proporciona als ciutadans de la UE un accés sense igual als bancs i serveis financers. Aquest debat pot incloure assumptes com a hipoteques, accés a comptes bancaris o la unió bancària, per citar alguns.

Setmana 3: 7 a 11 d'octubre

Comerç electrònic: Comprar, vendre i comunicar-se en línia

  • Comprar, vendre i comunicar-se en línia ha transformat la vida quotidiana de consumidors i empreses. Aquest debat pot incloure qüestions com la compra i la venda en línia, l'IVA en les compres en línia, problemes d'enviament, privadesa a les xarxes socials i moltes més.

Setmana 4: 14 a 18 octubre

Per poder participar als debats la Comissió anima a visitar el portal Yourideasforeurope.eu on podran trobar més informació.
 

  • Cooperació interadministrativa