accesskey_mod_content

Esdeveniments

Taller EIF: Interoperabilitat Organitzacional i Governança de l'Administració Pública

 • Coven Garden Plaza C. Rogier 16. Brussel·les
 • 14 març 2019
 • 09:30

El  objectiu principal  d'aquest taller és recopilar informació, experiència pràctica i opinions d'experts i professionals sobre la interoperabilitat de les organitzacions i la gestió dels serveis públics.

Es convida als participants a presentar exemples i utilitzar casos de serveis públics integrats i identificar les millors pràctiques (des del nivell local fins al de la UE i en tots els dominis) sobre la base de quines directrius poden proposar-se.

El taller començarà presentant els conceptes clau del Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF), la seva funció i interrelació i explicant les recomanacions d'EIF que s'adjunten a aquests conceptes.

Mentre que la discussió entre els participants se centrarà en els conceptes d'Interoperabilitat Organitzacional i Govern de Servei Públic, l'equip d'estudi també presentarà els resultats d'estudis anteriors sobre un tercer concepte EIF relacionat, és a dir, Govern d'Interoperabilitat.

  Participants del taller

  Tots els  professionals que  treballen en temes relacionats amb la interoperabilitat organitzacional i la gestió de l'administració pública o que estan a càrrec de projectes d'interoperabilitat en les administracions públiques estan convidats a assistir al taller.

  El taller està obert  a experts acadèmics i investigadors que  treballen a l'àrea de la interoperabilitat organitzacional i la governança dels serveis públics.

  Aquest taller forma part d'un estudi que s'està duent a terme actualment en el marc del Programa ISA² de la Comissió Europea i, específicament, en les Accions 2 i 6 de el   Pla d'Acció d'Interoperabilitat(Obre en nova finestra)  . El seu objectiu és identificar i descriure les estructures de govern, els models d'interoperabilitat organitzacional i les millors pràctiques per a la coordinació de la interoperabilitat per a les administracions públiques.

  El taller tindrà  lloc el 14 de març de 2019 , entre les 9:30 i les 16:00, a Brussel·les. Més informació pràctica sobre el taller serà comunicada al moment de la inscripció. Els materials de suport es compartiran amb els participants abans del taller.

  Sobre els models d'implementació i govern d'EIF d'acció d'ISA²

  El 23 de març de 2017, la Comissió Europea (CE) va adoptar el  FEI  revisat , que conté 47 recomanacions destinades a ajudar als Estats membres a aconseguir la interoperabilitat juntament amb un Pla d'acció d'interoperabilitat (PIA).

  El model conceptual d'EIF defineix una sèrie de conceptes clau que inclouen la governabilitat de la interoperabilitat, la interoperabilitat de l'organització i la governança integrada del servei públic, cadascun amb recomanacions específiques per a la seva implementació, reflectides en el pla d'acció.

  Aquests conceptes es troben en el nucli dels Models d'Implementació i Governabilitat de l'EIF d'acció d'ISA² i l'estudi recolzat per aquest taller s'enfocarà particularment a recolzar dues accions específiques del IAP:

  • Identificar i descriure les estructures de govern i les bones pràctiques per a la coordinació de la interoperabilitat.
  • Aclarir i proposar formes de formalitzar les relacions organitzatives de les administracions públiques com a part de l'establiment dels serveis públics europeus. Identificar i desenvolupar models de processos comuns per descriure processos de negocis. Identifiqui les millors pràctiques i utilitzi habilitadors rellevants (per exemple, acords d'interoperabilitat). 

  Una part important del treball consisteix a fer un balanç de l'anàlisi detallada realitzada en estudis anteriors i proporcionar recomanacions concretes addicionals

  Programa(Obre en nova finestra)

  Inscripció(Obre en nova finestra)

  Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
  Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE