España ha estat triada com a copresidenta del Comitè de direcció de la Aliança per al Govern Obert (OGP) i iniciarà el seu mandat l'1 d'octubre de 2024. D'aquesta forma es reconeix el gran compromís i esforç d'España per impulsar Administracions Públiques més transparents, participatives i que rendeixin comptes a la ciutadania.
L'elecció d'España per coliderar aquesta organització multilateral en la qual participen 76 països, 104 governs regionals i locals i centenars d'organitzacions de la societat civil s'ha produït en la VIII Conferència Global de l'Aliança per al Govern Obert, que s'està celebrant aquesta setmana a Tallin (Estònia). España està representada en aquest cim per la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez Milán, qui ha posat en valor la implicació d'España en aquest projecte global, atès que està representada en l'Aliança pels tres nivells de l'Administració Pública.
De fet, a més del Govern d'España formen part de l'OGP les Comunitats Autònomes de País Basc, Catalunya, Aragó, Astúries, Comunitat Valenciana, així com l'Ajuntament de Madrid. En aquest sentit, Sánchez Milán ha posat en valor per aconseguir la copresidencia l'experiència d'España a integrar el govern obert en tots els nivells de l'administració.
Així mateix, la secretària d'Estat ha ressaltat la "ambició" amb la qual es concep el vigent IV Pla de Govern Obert (2020-2024), que conté més de 110 iniciatives d'àmbit estatal, autonòmic i local, la qual cosa evidencia la "inequívoca voluntat" de tots els seus membres per continuar avançant en la transparència i rendició de comptes.
Finalment, Sánchez Milán també ha destacat l'important paper que pot jugar España entre els diferents països membres de l'OGP com a país europeu, però també amb una forta vinculació històrica i cultural amb Amèrica Llatina i unes intenses relacions amb Àfrica.