accesskey_mod_content

El Consell acorda reforçar la seguretat de les cadenes de subministrament de les TIC

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

19 octubre 2022

Este llamamiento urgente a la acción viene propiciado por las actuales circunstancias geopolíticas, el carácter pernicioso de los ataques a las cadenas de suministro y la creciente dependencia que tiene nuestra sociedad de las tecnologías digitales

En resposta a alguns dels atacs informàtics més importants fins avui, així com a les diverses amenaces a les quals estan exposades les cadenes de subministrament de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), els Estats membres han adoptat unes Conclusions(Obre en nova finestra) que contribueixen a reforçar la seguretat dels actius informàtics de la UE.

L'objectiu és reforçar la seguretat de les cadenes de subministrament de les TIC i constitueix un primer pas per fer front a l'amenaça que les dependències estratègiques no desitjades exerceixen en les cadenes de subministrament de les TIC.

Las Conclusiones del Consejo prevén acciones concretas para reforzar los aspectos relativos a la seguridad de las cadenas de suministro de las TIC en los instrumentos existentes, como la adjudicación de contratos públicos o los marcos de control de las inversiones extranjeras directas. También especifican cómo puede contribuir la legislación actual y futura sobre cuestiones cibernéticas a la seguridad de las cadenas de suministro de las TIC. El potencial no reside únicamente en la Directiva sobre medidas destinadas a garantizar un elevado nivel común de ciberseguridad (Directiva SRI 2) o en los sistemas de certificación emitidos en el marco establecido por el Reglamento sobre la Ciberseguridad, sino también en la reciente propuesta de Reglamento de Ciberresiliencia.

Les Conclusions suggereixen utilitzar mecanismes de suport per finançar la construcció d'infraestructures digitals segures/segures, millorar la comprensió i la conscienciació comunes, i intensificar la cooperació internacional per augmentar la seguretat de les cadenes de subministrament de les TIC dins i fora de la UE.

Els Estats membres proposen que, en els processos d'adjudicació de contractes públics, es faci el degut recalcament en els criteris de selecció relacionats amb la ciberseguretat i conviden a la Comissió a publicar directrius metodològiques per encoratjar als poders adjudicadores a prestar la deguda atenció a les pràctiques en matèria de ciberseguretat dels licitadors i els seus subcontractistes. A més, els Estats membres insten a crear un conjunt d'instruments per a les cadenes de subministrament de les TIC, que consistiria en mesures genèriques per reduir els riscos relacionats amb les cadenes de subministrament de les TIC crítiques i, amb això, facilitar l'aplicació d'avaluacions coordinades dels riscos de les cadenes de subministrament crítiques en el marc de la Directiva SRI 2. Així mateix, s'ha d'estudiar la possibilitat d'oferir un finançament que permeti a les organitzacions mantenir un alt nivell de ciberseguretat pel que fa a la contractació de productes i serveis de TIC en tota la cadena de subministrament.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Infraestructures i serveis comuns