En el segon Cim de la Iniciativa Contra el Ransomware (més coneguda per les seves sigles "CRI"), els membres: Austràlia, Àustria, Bèlgica, Brasil, Bulgària, Canadà, Croàcia, República Txeca, República Dominicana, Estònia, França, Alemanya, Índia, Irlanda, Israel, Itàlia, Japó, Kenya, Lituània, Mèxic, Països Baixos, Nova Zelanda, Nigèria, Noruega, Polònia, República de Corea, Romania, Singapur, Sud-àfrica, Espanya, Suècia, Suïssa, Unió dels Emirats Àrabs, Regne Unit, Estats Units, Ucraïna i els Bèlgica, que es va unir recentment, va reafirmar els seus compromisos conjunts per contrarestar tots els elements de les amenaces de ransomware i va discutir els propers passos. Se comprometen a continuar construint resiliència col·lectiva al ransomware, cooperant per interrompre el ransomware i perseguir als actors responsables, contrarestant les finances il·lícites que sustenten l'ecosistema del ransomware.
Para lograr los objetivos antes mencionados, los miembros se comprometen a una acción continua, es decir, se proponen:
-
Responsabilitzar als actors de ransomware pels seus delictes i no proporcionar-los refugi segur/segur
-
Combatre la capacitat dels actors de ransomware per beneficiar-se de guanys il·lícits mitjançant la implementació i el compliment de mesures contra el rentat/rentat de diners i el finançament del terrorisme (AML/CFT), incloses les regles de "conegui al seu client" (KYC), per a actius virtuals i proveïdors de serveis d'actius virtuals.
-
Interrompre i portar davant la justícia als actors de ransomware i els seus facilitadors, en la màxima mesura permesa per les lleis aplicables i les autoritats pertinents de cada soci.
-
Col·laborar en la interrupció del ransomware compartint informació, quan correspongui i d'acord amb les lleis i regulacions aplicables, sobre l'ús indegut de la infraestructura per llançar atacs de ransomware per garantir que la infraestructura cibernètica nacional no s'utilitzi en atacs de ransomware.
Més encara, els membres van fer una declaració conjunta i un balanç dels desenvolupaments en els cinc grups de treball que s'han establert sota la iniciativa, a saber, els grups de treball sobri: Resiliència, Diplomàcia, Interrupció, Contrarestant el Finançament Il·lícit i Associació Públic-Privada.
El ransomware és una alta prioritat de la UE , per la qual s'ha compromès, ja fa temps, a combatre el ransomware en diferents àrees (resiliència, diplomàcia, disrupció, finançament il·lícit). Fortalecer la resiliència i combatre els atacs de ransomware requereix una cooperació transfronterera per desenvolupar eines, compartir informació, millorar la conscienciació i prevenir atacs cibernètics.