accesskey_mod_content

El Govern impulsa amb les Comunitats Autònomes l'eix digital del Pla de Recuperació

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

17 març 2022

Amb l'Agenda Espanya Digital, el Govern progressa en la seva ambiciosa estratègia de transformació digital, que posa a les persones al centre.

La vice-presidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformación Digital, Nadia Calviño, ha presidit la Conferència Sectorial per a la Transformació Digital en la qual ha compartit amb les comunitats autònomes una anàlisi de la situació macroeconòmica, marcada pel conflicte a Ucraïna, i els avanços en el desplegament de les inversions del Pla de Recuperació, especialment en l'àmbit digital.

Han participat, en format virtual, els responsables autonòmics en matèria de telecomunicacions i digitalització i representants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, a més del secretari d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructuras Digitales i la secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

Digitalització 

El Govern avança en l'execució de l'Agenda Espanya Digital, una estratègia de transformació digital ambiciosa, coherent i humanista, que posa a les persones al centre i actua en tres dimensions: 

  • Tecnología i infraestructures: impulsant la connectivitat, el 5G, la ciberseguretat, la intel·ligència artificial i altres tecnologies disruptives.
  • Economia: impulsant la digitalització de les pimes i de l'administració pública, l'emprenedoria digital, la integració de la tecnologia en les cadenes de valor de la indústria i els serveis i el sector audiovisual. 
  • Ciudadanos: impulsant les competències digitals per garantir l'accés a les professions del futur i la inclusió digital de tota la població en tot el territori. 

Sobre la digitalització de les pimes i autònoms destaca el programa Kit Digital, gestionat a través de Red.es i les oficines Accelera pime.

En l'àmbit de les competències digitals per a la ciutadania, en 2022 s'aprofundirà en el Pla de competències digitals, amb el qual es desenvoluparan accions per a l'ocupabilitat dels joves, pimes i agents del canvi, que ajudin a impulsar la digitalització empresarial i cap al tercer sector. 

També es reforçaran les línies de finançament obertes per a l'emprenedoria digital com la Línia Emprenedores ENISA i s'engegarà l'Oficina Nacional de l'Emprenedoria. Al mateix temps, continuarà el desenvolupament del Fons Next-Tech de la mà de l'Institut de Crèdit Oficial ( ICO ).  

Es fomentarà el progrés dels programes de digitalització de les administracions públiques, entre els quals destaca el dirigit a les entitats locals de més de 50.000 habitants. I es donarà un impuls a l'economia de la dada en projectes recollits en l'Estratègia Nacional d'Intel·ligència Artificial. Entre ells, es troba l'Hub Nacional de Gaia X, l'associació de la qual es constituirà oficialment aquesta setmana. 

Respecte als projectes iniciats entorn de/entorn de la intel·ligència artificial (IA) a Espanya, figuren la creació d'un ecosistema de computació quàntica per la IA , a través del programa Quantum Spain , i el reforç de la ciberseguretat, a través del INCIBE .

En aquest àmbit, destaca l'aprovació el passat mes de febrer del Projecte Estratègic per a la Recuperació i la Transformació Econòmica (PERTE) Nova Economia de la Llengua, que emprarà l'espanyol i les llengües cooficials com a elements tractors de la transformació digital i la intel·ligència artificial. 

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic