accesskey_mod_content

Publicades en la Comunitat EIF les Bones pràctiques d'Espanya en matèria d'Interoperabilitat

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

29 octubre 2021

El Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF) proporciona orientació i recomanacions per configurar serveis públics digitals interoperables.

La nova versió de la caixa d'eines EIF (Marco Europeu d'Interoperabilitat, en les seves sigles en anglès) ha publicat en la seva secció Comunitat EIF (Obre en nova finestra) el conjunt de bones pràctiques dutes a terme per Espanya en la implementació de les recomanacions de EIF . Aquesta comunitat permet la interacció i discussió entre els seus membres sobre la interoperabilitat europea.

El Marc Europeu d'Interoperabilitat ( EIF ) forma part de la  Comunicació (COM (2017) 134 )(Obre en nova finestra)  de la Comissió Europea adoptada el 23 de març de 2017. Aquest marc proporciona orientació específica sobre com configurar serveis públics digitals interoperables.

Ofereix a les administracions públiques 47 recomanacions concretes sobre com millorar la governança de les seves activitats d'interoperabilitat, establir relacions entre organitzacions, agilitar els processos que recolzen els serveis digitals d'extrem a extrem i garantir que tant la legislació existent com la nova no comprometin els esforços d'interoperabilitat. 

Caixa d'eines EIF

El conjunt d'eines de el  EIF  està dissenyat com una guia perquè les administracions públiques nacionals es dotin de les eines necessàries per alinear els seus marcs nacionals d'interoperabilitat ( NIF ) amb el  Marco Europeu d'Interoperabilitat(Obre en nova finestra)  ( EIF ) amb la finalitat de promoure la interoperabilitat a nivell nacional i europeu.

L'estructura de la caixa d'eines proporciona un enfocament complet i holístico en matèria d'interoperabilitat i permet als usuaris accedir a la informació i a les solucions o components reutilitzables per abordar aspectes específics de la interoperabilitat a l'hora de dissenyar una nova solució digital. La informació necessària és accessible a través de diferents vies i des de diferents punts d'entrada (és a dir, totes les recomanacions estan vinculades a pilars rellevants de el  EIF  i a solucions de suport pertinents, la pàgina de les solucions també pot consultar-se per pilars de el  EIF , etc.).

A més, i tenint en compte els diversos antecedents professionals i educatius dels seus usuaris, el conjunt d'eines de el  EIF  conté documents d'orientació sobre els antecedents teòrics del marc (pilars de el  EIF ), ofereix informació que posa en relleu les necessitats d'aplicació de les 47 recomanacions i 12 principis de el  EIF , i ofereix solucions operatives que cobreixen els aspectes d'alineació i aplicació d'aquest exercici.

El conjunt d'eines de el  EIF  és una solució dinàmica i evolucionarà al llarg del temps posant l'accent en els casos pràctics d'aplicació de l'èxit, reduint així la bretxa entre les administracions públiques i els serveis públics digitals interoperables.

Caixa d'eines  EIF (Obre en nova finestra)

Espanya en la Comunitat  EIF (Obre en nova finestra)

  • Interoperabilitat i Normalització