accesskey_mod_content

Balanç de la iniciativa Aporta en 2019

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

30 desembre 2019

La iniciativa Aporta resume las actividades realizadas en 2019 para el impulso de los datos abiertos en España.

Infografia del Balanç 2019 de la Iniciativa Aporta En la iniciativa Aporta comencem 2019 amb una àmplia llista de propòsits d'any nou, els quals giraven entorn de/entorn d'un objectiu comú: continuar creixent i impulsant l'ecosistema de dades obertes a Espanya. Ara que s'acaba l'any, és el moment de fer balanç i veure si hem complert els nostres propòsits.

2019 ha estat un any d'èxit per a la Iniciativa Aporta. Un any més, continuem posicionats entre els líders de l'open data a Europa, ocupant la segona plaça de l'índex de maduresa de l'European Data portal(Obre en nova finestra) . Aquest any hem augmentat la nostra puntuació un 9% pel que fa a l'any anterior, destacant principalment en les categories de “portal” i “impacte” on ocupem el primer lloc.

A més, el creixement nombre de visitants a datos.gob.es ha estat notable: hem superat les 700.000 visites, un 36% més que en 2018. També ha augmentat el nostre catàleg de dades, que actualment compta amb més de 25.000 conjunts de dades publicades per 141 organismes; i hem crescut en xarxes socials, ampliant les nostres comunitats de twitter i linkedin un 10% i 26% respectivament.

2019 també ha portat una gran quantitat de novetats al portal, com el nou blog d'innovació o les seccions sectorials, actualment dedicades als segments de cultura i agricultura. Hem publicat informes sobre diferents temàtiques, realitzat noves entrevistes i escrit més de 100 articles encaminats a difondre les tendències i novetats de l'univers de les dades obertes: iniciatives capdavanteres, casos d'èxit tant en la publicació com en la reutilització de dades, etc.

I no podem oblidar-nos dels esdeveniments i activitats desenvolupats, com l'Encontre Encontre Aporta 2019(Obre en nova finestra) que va penjar el cartell d'aforament complet per debatre sobre les dades d'alt valor; o la Jornada Sectorial aporta: Sector Agro(Obre en nova finestra) , on experts en la matèria van debatre sobre els reptes en el sector i com les dades obertes podien ajudar a solucionar-los. cal destacar també el Desafiament Aporta 2019(Obre en nova finestra) , al com es van presentar 40 idees per millorar l'eficiència del sector agrari, forestal i del mitjà rural i que va culminar amb la victòria d'Optimacis, seguit de CopperApp i Ecoveo.

Ara que comença 2020 ens toca tornar a elaborar la nostra llista de propòsit, els quals esperem superar de la mà de tots els publicadors i reutilitzadors que cada any feu créixer la Iniciativa aporta. Moltes gràcies!

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert, Informes i Estudis