accesskey_mod_content

ENISA busca apoyos para prestación de servicios de ciberseguridad a los Estados miembros

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

12 agost 2024

L'Agència de la Unió Europea per a la Ciberseguretat (ENISA) anuncia una convocatòria de licitació per recolzar a ENISA en la prestació de serveis de ciberseguretat als Estats membres.

En 2022, la Comissió Europea va confiar a ENISA 15 milions d'euros de recursos per a l'establiment i l'execució de l'Acció de Suport a la Ciberseguretat. L'objectiu del fons és principalment la prestació de serveis de ciberseguretat per ajudar als Estats membres a reforçar les seves capacitats de preparació (exdavant) i de resposta (expost). Aquests serveis tenen per objecte complementar els esforços realitzats tant a nivell nacional com de la UE per seguir millorant les capacitats de prevenció i detecció, reforçar el coneixement de la situació i la resposta a incidents o crisis de ciberseguretat a gran escala.

Els Estats membres van utilitzar aquest programa presentant una sèrie de sol·licituds de suport que ENISA va atendre. Després de la reeixida execució d'aquest projecte pilot en 2023, es van destinar més fons en el marc del Programa Europa Digital (PED) per continuar amb aquesta acció fins a finals de 2026.

El dia 8 d'agost es va publicar una convocatòria de licitació titulada 'Suport a ENISA per a la prestació de serveis de ciberseguretat als Estats membres de la Unió Europea', que estarà oberta fins al 23 de setembre de 2024.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és recolzar a ENISA en la implementació de el  Programa d'Acció de Suport a la Ciberseguretat  i, específicament, en la prestació d'aquests serveis de ciberseguretat.

Per proporcionar l'assistència òptima als Estats membres de la UE, ENISA cerca operadors econòmics amb experiència en l'àmbit de la ciberseguretat que puguin recolzar a l'Agència en aquests esforços. El valor benvolgut dels contractes, sense IVA, ascendeix a 28.300.000,00 EUR en total.

Existeix una llista de serveis predefinits que han de prestar-se als Estats membres de la UE i a les seves entitats essencials i importants, tal com s'enumeren en la  Directiva NIS2 . S'espera que els contractistes seleccionats tinguin experiència pràctica en la prestació d'aquests serveis, així com en la col·laboració amb entitats governamentals. Tingui's en compte que, atès que s'aplica l'article 12, apartat 5, del Reglament pel qual s'estableix el  programa Europa Digital , aquesta licitació es limita a les persones jurídiques establertes o que es considerin establertes en els Estats membres i controlades pels Estats membres o per nacionals dels Estats membres.

Per obtenir més informació, inclosa la descripció dels serveis i els requisits específics, visiti la següent pàgina:  479549-2024 - Competència - TED (europa.eu)

Més informació:

Acció de suport a la ciberseguretat — ENISA (europa.eu)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat i Protecció de Dades