accesskey_mod_content

La Comissió posa a prova la preparació electoral de les plataformes en virtut de la Llei de Serveis Digitals

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

25 abril 2024

Ahir, la Comissió Europea va dur a terme un exercici de simulació amb plataformes designades, coordinadors de serveis digitals i organitzacions de la societat civil per posar a prova la seva preparació contra la manipulació electoral i la interferència en  les eleccions europees.

La prova d'estrès va presentar una sèrie d'escenaris ficticis basats ​​en experiències passades amb intents de manipulació i interferència electoral, així com manipulació d'informació cibernètica i amenaces híbrides. L'objectiu era provar la preparació de les plataformes per abordar el comportament manipulador que podria ocórrer en el període previ a les eleccions, en particular les diferents tàctiques, tècniques i procediments de manipulació. Això va incloure entre uns altres: 

  • Manipulació d'informació habilitada per 'deep fakes' o altres usos de la Intel·ligència Artificial per distorsionar i manipular continguts audiovisuals. 
  • Manipulació de la informació mitjançant comportaments no autèntics coordinats.  
  • Intents de supressió de veus, fins i tot mitjançant assetjament i amenaces en línia. 
  • Difusió intencional d'informació falsa sobre el procés electoral per enganyar als votants.  
  • Incitació a la violència en línia basada en informació manipulada. 
  • Activitat cibernètica que s'utilitza per a la manipulació d'informació. 

Segons l'escenari, els participants: 

  • Va provar les mesures, procediments i estructures que les plataformes tenen implementades per a les eleccions del Parlament Europeu en diferents escenaris; 
  • Es van detectar bretxes i àrees de millora, a la llum de les  pautes electorals(Obre en nova finestra)  de DSA emeses per la Comissió, i es va identificar com les disposicions i obligacions legals contingudes en elles poden ser utilitzades per diferents grups de parts interessades; 
  • Es van identificar bretxes i àrees de millora per millorar i enfortir encara més la cooperació entre les parts interessades participants. 

Salvaguardar la integritat de les eleccions europees de 2024 és una prioritat clau per a la Comissió Europea. Amb Llei de Serveis Digitals(Obre en nova finestra) , la Unió Europea disposa d'un instrument sòlid i sense precedents per mitigar els riscos en les plataformes en línia de gran grandària (VLOP) i els motors de cerca (VLOSE) amb vista a les properes eleccions europees. L'èxit de la Llei de Serveis Digitals depèn d'una varietat de parts interessades, inclosos els VLOP i VLOSE (pels quals ja es van establir  Directrius sobre la mitigació de riscos sistèmics per als processos electorals(Obre en nova finestra) ), els Coordinadors de Serveis Digitals (els reguladors nacionals) i les organitzacions de la societat civil. Totes les parts interessades han de cooperar activament i ser conscients de les funcions, instruments i processos de cadascun en el marc del DSA.   

La prova de resistència sobre la preparació per a les eleccions forma part d'una gamma més àmplia d'accions que la UE i els Estats membres estan adoptant per garantir la integritat de les eleccions i assegurar als ciutadans que les eleccions europees seran lliures i justes, malgrat els persistents intents de manipular el discurs cívic i l'ajusto d'informació per part de diferents actors, inclosos actors estatals estrangers.  

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Serveis electrònics