accesskey_mod_content

Estudi sobre Govern Electrònic 2024 (ONU)

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

La encuesta sobre gobierno electrónico de Naciones Unidas se elabora cada dos años, y evalúa a los 193 Estados Miembros en términos de Administración Digital.

Este informe analiza el desarrollo de la Administración Electrónica, a partir del Índice de Desarrollo de la Administración Electrónica de la ONU (E-Government Development Index, EGDI). El EGDI es un índice compuesto de 3 subíndices, que analiza tres dimensiones: la idoneidad de las infraestructuras de telecomunicaciones (TII), las capacidades de los recursos humanos para promover y usar las TIC (HCI), y la disponibilidad de contenidos y servicios online (OSI).

En aquesta edició es presenta el nou Marco Model de Govern Digital, que proporciona als països un full de ruta integral per a la planificació, implementació i avaluació efectives d'iniciatives de govern digital. Un breu apèndix explora la integració de la IA en el desenvolupament del govern digital, posant l'accent en la importància de maximitzar els beneficis i minimitzar els riscos per aconseguir una governança equilibrada

En l'Enquesta de Govern Electrònic 2024 Espanya ascendeix al grup de països amb més alt rendiment en l'Índex de Desenvolupament de l'Administració Electrònica (EGDI), en obtenir una puntuació en l'EGDI superior a 0.92, ocupant el lloc número 17 en el rànquing global, un per damunt que en l'edició de 2022. Entre els països europeus Espanya se situa en el 10º lloc, el 7º entre els de la UE.

Imagen explicativa del párrafo anterior

L'estudi proporciona, així mateix, una avaluació del govern electrònic a nivell local, analitzant la ciutat més poblada de cadascun dels 193 països a través de el Índex de Servei Online Local (LOSI), que avalua el desenvolupament de l'administració electrònica a nivell local, a través dels portals oficials. En aquest índex, la ciutat de Madrid apareix en la primera posició de el rànquing, empatada amb Tallin (Estònia), complint gairebé el 93% de les característiques avaluades.

L'Enquesta 2024 mostra una important tendència a l'alça en el desenvolupament del govern digital a tot el món, amb una major inversió en infraestructura resiliente i tecnologies d'avantguarda. El valor mitjà mundial de l'Índex de Desenvolupament del Govern Electrònic (EGDI) mostra una millora substancial, i la proporció de la població ressagada en el desenvolupament del govern digital ha disminuït del 45,0% en 2022 al 22,4% en 2024. Aquest progrés subratlla la contínua tendència positiva de la transformació digital i el seu possible impacte en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats