L'Informe de Maduresa de les Dades Obertes a Europa és elaborat anualment pel Portal Europeu de Dades des de 2015. Aquest informe avalua el nivell de maduresa en dades obertes dels Estats Membres de la UE, juntament amb els països pertanyents a l'EFTA (Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa), ajudant-los a identificar possibles àrees de millora i facilitant la seva comparació amb altres països.
En l'edició de 2020, Espanya manté el segon lloc del rànquing global, situant-se en el grup dels Trend-Setters (creadors de tendències).
De les quatre dimensions analitzades, Espanya destaca especialment en la dimensió “Impacto”, on aconsegueix la màxima puntuació.
Es ressalta en l'indicador “Impacte polític” d'aquesta dimensió la publicació en 2020 de l'informe “Les Administracions Públiques davant la reutilització de la informació pública“, on es mesura l'impacte de les dades obertes en el sector públic; el “Datahub Energètic” de Castella i Lleó, un quadre de comandament que mostra el consum energètic dels centres públics d'aquesta Administració Autonòmica; i el mapa online interactiu de delinqüència a Catalunya amb dades des de 2011 fins a l'actualitat.
Quant a l'indicador “Ús del Portal”, de la dimensió “Portal”, es destaca d'Espanya, l'ús d'un conjunt d'eines d'anàlisi web, d'anàlisi de xarxes socials i d'impacte social, així com de posicionament web, per analitzar diferents aspectes de l'ús del portal. En aquesta mateixa dimensió, en l'indicador “Sostenibilitat del Portal”, es ressalta com a pràctica interessant d'Espanya la creació d'un quadre de comandament amigable que proporciona una visió global de les xifres del portal mitjançant gràfics interactius.