accesskey_mod_content

La mobilitat en els serveis d'Administració Electrònica

L'avanç de les tecnologies en què es recolzen els serveis en mobilitat, permeten a les Administracions Públiques desenvolupar una nova gamma de serveis digitals.

Les dades estadístiques publicades per la Fundació Telefònica, en el seu informe anual " La Societat de la Informació a Espanya(Obre en nova finestra) ", revelen que en 2014 va haver-hi 21.44 milions d'espanyols que van accedir a Internet en mobilitat, 4 milions més que en 2013. L'Administració Electrònica no pot romandre aliena a aquesta tendència social, oferint una resposta de les Administracions Públiques a aquesta demanda de serveis en mobilitat. De fet, aquest mateix informe destaca que el 49% dels espanyols tenen relació amb l'administració a través d'Internet.

En el seu estudi “ M-Government: Mobile Technologies for Responsive Governments and Connected Societies(Obre en nova finestra) ” , l'OECD caracteritza aquests serveis com una gamma nova de serveis, no necessàriament resultat de realitzar una portabilitat dels existents al nou entorn, oferint una major capacitat de resposta i més eficiència a les Administracions Públiques. La introducció de les tecnologies mòbils en les Administracions Públiques, en definitiva, expandeixen les seves capacitats, sent accessible per un major nombre de ciutadans i habilitant serveis més participatius.

Però al mateix temps són un nou vector per a la seva transformació. La mobilitat obre la porta a nous serveis a l'interior de les Administracions Públiques. Tant per a alts càrrecs com per a funcionaris, les tecnologies mòbils de dades aporten noves eines de productivitat per al seu treball.

Enllacis RelacionatsEnllaços Relacionats

Destacats