accesskey_mod_content

Diccionari de conceptes i termes de l'Administració Electrònica

El diccionari, en el seu 6ª edició d'octubre de 2020, conté 8.158 veus entre termes principals i referències creuades, sent 3.066 les principals i 5.155 les secundàries, remissions o vegeu que porten al lector de la seva forma de plantejar la cerca a l'accepció normalitzada del que desitja localitzar. La seva difusió va començar a l'abril 2017.

Es tracta d'una recopilació de conceptes i termes que engloben l'estrictament administratiu i la ‘transformació digital ampliada’ incloent la que dona suport a l'Administració de Justícia, la societat de la informació, els contractes públics, la factura electrònica, el servei d'informació immediata, la signatura biomètrica, els pagaments en diferents modalitats, el tele treballo i la tele presencia i fins a processos àdhuc no regulats com a xarxes socials, vot, obliteración de documents, documents subjectes a condicions de lectura, etc. A més, inclou tot el rellevant de Transparència i Bon Govern, Protecció de Dades, Reutilització d'Informació del Sector Públic, Accessibilitat.

Potencia l'aspecte analític pel qual es localitza el concepte per la seva expressió literal (dispositiu electrònic) o les seves denominacions en llenguatge natural (telèfon mòbil, ‘smartphone’, tableta o targeta criptogràfica o xip) així com assumptes ‘ocults’ en la literalitat dels sintagmes (Obligació de relacionar-se per mitjans electrònics al que s'accedeix també per ‘col·legiats’, empleats públics’ o ‘funcionaris’).

Recull l'ampli repertori de normes que componen el  Codi de l'Administració Electrònica(Obre en nova finestra)  publicat pel BOE i alguns textos més. En concret, articles de 12 directives de la UE, 17 reglaments de la UE, 46 lleis (ordinàries, orgàniques, per RDLey o RDLegislativo) i 45 Reials decrets

Aquest diccionari va dirigit a un públic ampli interessat en l'administració electrònica (AE) o digital com a hora és denominada, sigui o no expert en la matèria, amb perfil tant tecnòleg, de gestió o jurídic i en qualsevol cas a tot aquell que necessita trobar alguna cosa precís, descobrir les limitis dels conceptes, la qual cosa determinen els articles de les normes sobre el particular, així com conèixer altres detalls com a termes tècnics, serveis posats a disposició, normativa tècnica, i institucions amb capacitat normativa o d'execució, en matèria d'administració electrònica.

Obra elaborada per D. Miguel Solano Gadea per a la Secretaria General d'Administració Digital (SGAD) coeditada per Ministeri d'Hisenda i el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital en Col·lecció Administració Electrònica(Obre en nova finestra) . Es realitza en formats electrònics:

Diccionari de conceptes i termes de l'administració electrònica nou

Diccionari de conceptes i termes de l'administració electrònica nou

Es disposa d'un canal Youtube denominat ViCoTAE(Obre en nova finestra) , que pretén introduir al no iniciat, en els nous conceptes i l'arquitectura general de l'AE.

           

 

Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats